Annapolis - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Annapolis

Annapolis

Annapolis (2006.)

Touchstone Pictures

108' drama

Režija:           Justin Lin

Uloge: James Franco, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Donnie Wahlberg, Vicellous Reon Shannon, Roger Fan, Wilmer Calderon, Cynthia Webb

Scenario:        David Collard

Producent/i:   Damien Saccani, Mark Vahradian

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site i trailer

Annapolis

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
14
0.00

'Oficir i džentlmen' nove generacije; nema Richarda Gerea i Louisa Gossetta Jr.-a, ali ima puno boksa.

Film počinje furioznom scenom borbe u ringu, jedan boksač je već oboren na pod, ali ne priznaje poraz već se diže, nastavlja borbu i pobjeđuje. To je dobra slika koja opisuje i one koji uspijevaju preživjeti rigoroznu obuku na Mornaričkoj akademiji u Annapolisu.

Boksač iz početne scene, Jake Huard (James Franco, 'Spiderman') pokušava promijeniti život i od radnika koji sklapa brodove u luci postati mornar. Nedovoljno obrazovan, pretvrdoglav da traži pomoć i nagao, Jake je trn u oku iskusnog poručnika Colea (Tyrese Gibson, 'Četiri brata'), koji ne želi nesposobne časnike i stoga se želi riješiti Jakea. Priliku da se dokaže poručniku Coleu Jake će dobiti na predstojećem turniru u boksu na Akademiji u kojem ravnopravno sudjeluju časnici i novaci...

'Annapolis' dosta toga duguje prethodnim vojničkim filmovima koji se bave obukom novaka, a neizbježna usporedba s njima dovela je do negativnih reakcija kritike i publike. Najveća sličnost je s filmom 'Oficir i džentlmen' u kojem također pratimo pokušaj momka iz radničke obitelji da se probije u Mornaricu i njegov sukob s crnim narednikom.

Film pokazuje dosta pozitivnu i politički korektnu sliku američke mornarice (Jakovi cimeri su crnac, Azijat i Latino, nema seksističkih ispada prema kolegicama) pa je teško zaključiti zašto je vojska odbila suradnju pri snimanju ovog filma. U svakom slučaju, većine scena iz trailera koje su pokazivale brodove na moru, zrakoplove i eksplozije uopće nema u filmu koji se uglavnom odvija na Akademiji.

s.p.