London - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      London

London

London (2005.)

Sony Pictures Home Entertainment / Blitz film i video

92' drama

Režija:           Hunter Richards

Uloge: Chris Evans, Jessica Biel, Joy Bryant, Jason Statham, Kelli Garner

Scenario:        Hunter Richards

Producent/i:   Benedict Carver, Timothy Wayne Peternel, Bonnie Timmermann

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

London

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Pitate se kako spasiti propalu vezu i odgovoriti djevojku od odlaska u posljednji trenutak? Prvi korak - nadrogirati se na njezinom oproštajnom tulumu.

Ime filma ne odnosi se na grad već na ime jedne od glavnih protagonistica koju utjelovljuje Jessica Biel. London priređuje oproštajnu zabavu u prostranom prijateljičinom stanu na Manhattanu spremajući se na napuštanje New Yorka. Među uzvanicima je i njezin bivši dečko Syd (Chris Evans) koji vrijeme provodi sa barmenom Malloryjem.

Na tulumu upoznaje izvjesnog Batemana (Jason Statham), čovjeka koji je na tulum došao 'naoružan do zuba' pri čemu mislimo na poveću količinu kokaina. Bateman i Syd ne gube vrijeme već se bacaju na posao. Slijedi alkoholno-drogeraška seansa u kojoj dvojica muškaraca raspravljaju doslovce o svemu, od Svevišnjeg pa naposljetku i o Sydovoj vezi sa London.

Većina filma otpada na psihoanalize i debate Batemana i Syda u kupaonici. Usprkos enormnim količinama opijata u razgovoru sa bivšom Syd se doima i više nego trijezan.

i.k.