Kako je počeo rat na mom otoku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako je počeo rat na mom otoku

Kako je počeo rat na mom otoku

Kako je poceo rat na mom otoku (1996.)

Kinematografi Zagreb

97' komedija, ratni

Režija:           Vinko Bresan

Uloge: Vlatko Dulic, Ljubomir Kerekes, Ivan Brkic, Predrag 'Predjo' Vusovic, Bozidar Oreskovic, Ivica Vidovic, Matija Prskalo, Goran Navojec

Scenario:        Vinko Bresan, Ivo Bresan

Producent/i:   Ivica Trpcic, HRT

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi: imdb

Kako je počeo rat na mom otoku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.95
20
0.00

Početkom 1991. godine u Hrvatskoj su vojarne još pod nadzorom jugoslavenske armije koja ne priznaje hrvatsku samostalnost.

Jugo armija ne želi oslobodit mladiće hrvatskog podrijetla, koji su se u to doba našli na odsluženju vojnog roka. Tada na jedan maleni otok na Jadranu dolazi Blaž Gajski, koji želi svojega sina izvući iz vojarne. No, stanje na otoku je napeto.

Major Aleksa, minirao je skladišta i prijeti kako će cijeli otok dignuti u zrak ako itko išta pokuša protiv njegove vojarne. Mještani pak organiziraju priredbu ispred vojarne i između pjesama i recitacija pregovaraju s majorom i pozivaju njega i vojnike na predaju.

Blaž Gajski ne uspijeva naći pomoć za spašavanje sina jer je svatko na otoku zaokupljen svojom ulogom u burnim događajima. U tom kaosu, Gajski shvaća da mora biti luđi od ludih ako želi pomoći sinu, te preobučen u časnika jugoslavenske vojske ulazi u vojarnu i spašava sina zajedno s oružjem kojim je major iz vojarne prijetio otoku.