Bijeli zmaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bijeli zmaj

Bijeli zmaj

Fei hap siu baak lung (The White Dragon) (2004.)

Sony Pictures Home Entertainment / Blitz film i video

93' akcija, komedija

Režija:           Wilson Yip

Uloge: Cecilia Cheung, Francis Ng, Andy On, Shiu Hung Hui, Lei Liu

Scenario:        Wilson Yip

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: imdb

Bijeli zmaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
4
0.00

Kineska akcijska komedija na žicama sa romansom iz koristi, puno mačevanja i downloadanjem posebnih sposobnosti u Matrix stilu. 

Phoenix Black je prelijepa egocentrična školarka koja voli biti u centru pažnje što obično zahtjeva društvo inferiornijih joj, ne odveć lijepih 'prijatelja'. Jako drži do odijevanja i imidža općenito što je, naravno, skup sport koji zahtjeva bogatog pratitelja. Saznavši da u školu dolazi princ odlučuje mu prezentirati svoje one girl band sposobnosti kako bi ga impresionirala.

Iste se noći u školi ukazuje misteriozni slijepi ratnik Chicken Feathers i ubija ravnatelja koji je zlostavljao studenta. Pri pokušaju bijega zaustavlja ga starija žena u bijelom i započinje mačevanje. Ljuta bitka završava pobjedom atentatora dok žena pada kroz krov u Phoenixinu sobu te na nju downloada (da dobro ste pročitali) svoje velike, mistične moći.

Sada je na Phoenix da zauzme njezino mjesto čineći dobra djela uz pomoć borilačkih vještina koje je stekla. Uz to se zaljubljuje u princa Tiana Tanga za kojeg se ispostavlja da je na Chicken Feathersovoj crnoj listi.

i.k.