Iskušenje 3: Svjetski rat - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iskušenje 3: Svjetski rat

Iskušenje 3: Svjetski rat

Left Behind: World at War (2005.)

Sony Pictures Entertainment / Blitz film i video

95' drama

Režija:           Craig R. Baxley

Uloge: Kirk Cameron, Louis Gossett Jr, Gordon Currie, Arnold Pinnock, Janaya Stephens

Scenario:        Paul Lalonde, Peter Lalonde, André van Heerden

Producent/i:   Paul Lalonde

Zemlja:          SAD, Kanada

Linkovi: imdb

Iskušenje 3: Svjetski rat

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Evo nam i trećeg filma u 'Left Behind' serijalu koji nastavlja u apokaliptičnom tonu. 

Počelo je sa 'Left Behind' 2000. godine, nastavljeno dvije godine kasnije sa 'Left Behind 2: Tribulation Force' i evo nas već na najambicioznijem trećem nastavku za koji je osiguran i daleko najveći budžet. Sve filmove iz serijala prati 'što bi bilo kad bi bilo' scenarij te naglašeno religijski ton sa uporišten u Novom zavjetu i katastrofe neviđenih razmjera.

Ovo je direktni nastavak na dvojku u kojem ulogu antikrista i vladara svijeta ima Nicolae Carpathia u funkciji šefa UN-a. Carpathia je uveo jednu globalnu religiju zabranivši sve ostale. Na njegovoj je strani i predsjednik SAD-a, no podpredsjednik upozorava na Carpathijine planove napada na Ameriku.

Nakon neuspjelog pokušaja ubojstva u predsjedniku se budi sumnja u veliku teoriju zavjere te u pomoć poziva novinare Bucka Williamsa i Carolyn Miller zajedno sa ostatkom Tribulation forcea, skupine koja već ima iskustva u borbi sa 'Vragom'.

Ukoliko niste pogledali prva dva filma u serijalu nemojte se čuditi ukoliko vam je premisa nejasna. Riječ je o 'filmovima s porukom' koji se drže određenih pravila te ih je preporučljivo gledati kronološkim redosljedom.

i.k.