Vodič za muškarce - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vodič za muškarce

Vodič za muškarce

Complete Guide to Guys (2005.)

Labrador Pictures LLC / UCD

83' komedija

Režija:           Jeff Arch

Uloge: Lochlyn Munro, Christina Moore, Dave Barry, John Cleese, Khalil Kain, Dan Marino

Scenario:        Jeff Arch, Dave Barry

Producent/i:   Jeff Arch, David Shor

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Vodič za muškarce

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

APP 27.02.2006 Ocjena recenzije : 3.0

zabvna psihologija za laike

Ovo je film koji predstavlja pravo osvježenje u žanru komedija radi teme koju obrađuje i načina na koji je snimljen.
Radi se o djelu koji funkcionira odlično upravo zbog toga što je snimljen kao igrano-dokumentarni film. Kroz cijeli film vodi nas narator (i autor knjige po kojoj je snimljen film) Dave Barry koji na primjerima nekoliko bračnih parova i zanimljivih likova na jednostavan i zabavan način pokušava objasniti kako funkcionira mozak muškarca.
Iako prvi dio filma djeluje malo zbunjujuće, kako se radnja razvija tako i film postaje sve bolji i zabavniji. Jedinu stvar koju smatram nedostatkom je izbor glumaca koji igraju uloge bračnih parova. Posebno briljiraju legendarni John Cleese u ulozi doktora (na trenutke je podsjetio na svoje najbolje dane iz Monty Pythona) te Dan Marino koji je odličan kada komentira kako muškarci idu na javni wc.
Iako film obrađuje temu koja je bila tema mnogih filmova, književnih djela i znanstvenih radova, ovdje se ne pokušava doći do nekih novih revolucionarnih spoznaja i zaključaka, nego se svemu pristupa na komičan i neobavezan način.
Možda netko i izvuče neke pouke iz primjera koji se spominju u filmu, ali ja sam se prvenstveno uz film opustio i dobro nasmijao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: