Zu ratnici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zu ratnici

Zu ratnici

Shu shan zheng zhuan (The Legend of Zu) (2001.)

Miramax Films / Blitz film i video

104' akcija, fantastika

Režija:           Hark Tsui

Uloge: Ekin Cheng, Cecilia Cheung, Louis Koo, Patrick Tam, Kelly Lin

Scenario:        Man Choi Lee, Hark Tsui

Producent/i:   Harvey Weinstein, Bob Weinstein, Tiffany Chen, Brian Cox, Charles Heung, Anant Singh

Zemlja:          Hong Kong, Kina

Linkovi: imdb

Zu ratnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Istočnjački CGI spektakl svojevrsni je remake filma 'Warriors of Zu Mountain' režisera Tsuia Harka.

Moćni demon Insomnia terorizira stanovnike Zua, planinskog lanca između neba i Zemlje kojim vlada kralj Sky, sa ciljem uništavanja tamošnjih klanova i preuzimanjem vlasti. U planinama između ostalih žive i ratnici Omei koje predvodi mudri Whitebrows. Kako bi osujetio Insomnijine planove Whitebrows šalje Reda, jednog od svojih učenika da upozori vojsku ljudi na dolazak Insomnie no ovaj ne uspjeva stići na vrijeme. Red je prisiljen sam se suprotstaviti moćnoj Insomniji nakon čega mu se pridružuje kralj Sky.

On pak nailazi na Enigmu, mladu ženu iz Omeia za koju vjeruje da je reinkarnacija Skyevog predhodnika Dawna koji je mrtav već dvjestotinjak godina. Kralj se ubrzo zaljubljuje u Enigmu dok u međuvremenu u Omei stiže Joy, kćerka od stradalog generala ljudske vojske koju je Red želio upozoriti. Ona pak žarko želi proći obuku kako bi nastavila očevu misiju.

Ovo je neslužbeni nastavak starog filma Tsuia Harka, 'Warriors of Zu Mountain' iz 1983. godine iako bi ga se moglo svrstati i pod remake. Velika količina CGi efekata pokazuje osnovnu namjeru režisera koji je jednostavno želio updejtati svoj film s početka osamdesetih kada su vrhunac bile (ne)vidljive žice.

i.k.