Pušća Bistra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pušća Bistra

Pušća Bistra

(2005.)
74' komedija, drama, art

Režija:           Filip Šovagović

Uloge: Enes Vejzović, Mladen Vulić, Ranko Zidarić, Dragan Despot, Natalija Ðorđević, Jelena Miholjević, Anja Šovagović, Ivica Vidović, Predrag Vušović

Scenario:        Filip Šovagović

Producent/i:   INTERFILM, HRT, JADRAN FILM

Zemlja:          Hrvatska

Pušća Bistra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

Pero Pirić, inkasator TV pretplate, suočen je i frustriran brojnim problemima i nezgodnim situacijama, koje remete njegov svakodnevni životni mir i sklad.

Peru Pirića (Enes Vejzović) zbog toga ga hvata teška emocionalna kriza iz koje se nikako ne može izvući. Odluči se osvetiti, a krivce za svoju nevolju nasumce izabire među stanovnicima imaginarnog mjesta Pušća Bistra.

U smrtnom pohodu na mještane, Pero sasvim slučajno otkriva brojne činjenice, koje ga dovode do čvrstih dokaza da su mnogobrojne osobe iz mjesta itekako dobro međusobno povezane, a što je još gore, direktno upletene u njegove probleme.

Dokaze iskorištava za koordinaciju svojih osvetoljubivih operacija, a igrom slučaja, te operacije će povezati cijelo selo.

Film je premijerno prikazan na Pula FF-u 2005. gdje je nagrađen Zlatnom Arenom za najbolju mušku sporednu ulogu i 'Brezom' za redatelja, ali je istovremeno dobio i najnižu ocjenu publike u povijesti ovog festivala. Prikazan je na Motovun FF-u i Libertas, Dubrovnik FF-u.