Mozart i kit - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mozart i kit

Mozart i kit

Mozart and the Whale (2005.)

Mozart Productions Inc. / VTI

komedija, drama, romansa

Režija:           Petter Naess

Uloge: Josh Hartnett, Radha Mitchell, Nate Mooney, Erica Leerhsen, Gary Cole

Scenario:        Ronald Bass

Producent/i:   Avi Lerner, Danny Dimbort, Boaz Davidson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Mozart i kit

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Ljubav mladog para koji boluje od Aspergerovog sindroma nalazi se na kušnji.

S obzirom da glavni protagonisti ove romantične komedije pate od Aspergerovog sindroma odlučili smo potražiti točnu definiciju ovog poremećaja. Riječ je o razvojnom poremećaju zbog kojeg dolazi do nesposobnosti razumijevanja i otežanog društvenog djelovanja. Neusklađeni pokreti, nespretnost, egocentričnost, ograničeni interesi i opsjednutost šablonama, rutinama i ritualima te neverbalni komunikacijski problemi neki su od problema koji zagorčavaju život ljudima koji pate od ove, još uvijek neizlječive bolesti.

Među njima su i Donald (Josh Hartnett) i Isabelle (Radha Mitchell), mladi par koji će upravo bolest povezati no kasnije im i otežati suživot. Donald je vozač taksija, dobroćudni mladić opsjednut brojevima i svakodnevnim rutinama. On je vođa grupe oboljelih kojoj se pridružuje i Isabelle što u potpunosti mijenja njegovu uhodanu svakodnevnicu. Njihova mlada, krhka veza već će se u početku naći pred velikim izazovom, prije svega zbog otežana komunikacije i iskazivanja osjećaja.

Scenarij potpisuje Ronald Bass koji je 1988. surađivao sa Barryjem Levinsonom na 'Rain Manu' za čiji je scenarij osvojio Oscara.

i.k.