Nebeske visine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nebeske visine

Nebeske visine

Heights (2005.)

Sony Pictures Classics / UCD

93' drama

Režija:           Chris Terrio

Uloge: Elizabeth Banks, James Marsden, Glenn Close, Jesse Bradford, Matthew Davis

Producent/i:   Paul Bradley, Ismail Merchant, Richard Hawley

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nebeske visine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Provest ćemo 24 sata u društvu petero ljudi pred kojima stoje važne životne odluke.

Sasvim običnog jesenjeg dana u New Yorku upoznajemo se sa različitim ljudima i njihovim životnim dilemama. Fotografkinja Isabel (Elizabeth Banks) samo što nije izrekla sudbonosno 'da' zaručniku Jonathanu (James Mardsen), odvjetniku s kojim je planirala zajednički život no minutu do 12 počinje preispitivati tu svoju odluku. Muči ju i poslovna ponuda bivšeg ljubavnika o kojoj također intenzivno razmišlja.

Isabel je cijeli život provela u sjeni makle Diane (Glenn Close), žene liberalnih stavova, u otvorenom braku. Ipak, kad sazna da je njezin mužić pronašao novu ljubavnicu počinje preispitivati svoje stavove i njihov slobodan brak. Izvjesni novinar u međuvremenu intervjuira sve bivše ljubavnike poznatkog fotografa. Ispostavlja se da je jedan od njih i Jonathan. Kako bi se osvetila dragom mužiću Diane se pak baca na mladog glumca Aleca.

Redatelj nas vodi kroz čak šest različitih priča ukazujući nam na uzročno posljedičnu vezu između javnog te poslovnog s jedne i privatnog života glavnih protagonista s druge strane.

i.k.