Samo nebo zna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Samo nebo zna

Samo nebo zna

Just Like Heaven (2005)

DreamWorks SKG / Blitz film i video

95' komedija, romansa

Režija:           Mark S. Waters

Uloge: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Waters, Donal Logue, Ben Shenkman, Dina Waters, Jon Heder, Ivana Milicevic

Scenario:        Peter Tolan, Marc Levy, Peter Tolan, Marc Hyman, Leslie Dixon

Producent/i:   David Householter, Walter F. Parkes, Laurie MacDonald, Marc Levy, Veronica Brooks

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Samo nebo zna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
34
0.00

Vama voljena osoba u dubokoj je komi. Što napraviti? Poštovati volju obitelji i ustrajati na kordi ili na stari dobri hollywoodski način iznajmiti njezin stan?

David Abbott (Mark Ruffalo) je mladi arhitekt koji unajmljuje stančić u mirnom dijelu San Francisca. Ne sluteći da će broj osoba u stanu iz jedne prerasti u dvije, David se vrlo brzo počinje osjećati kao kod kuće, svinjeći svuda uokolo. Međutim, jednog dana na vratima stana se pojavljuje prelijepa mlada žena Elizabeth (Reese Witherspoon), nepopustljivo tvrdeći da je stan njezin.

David je uvjeren da se radi o jednoj velikoj pogrešci, sve dok Elizabeth ne nestane, misteriozno kao što se i pojavila. Kada nakon mnogo neobičnih situacija sazna da je to duh mlade žene (zapeo između neba i zemlje) koja je već mjesecima u komi, odluči joj pomoći. Kako potraga odmiče, Elizabeth saznaje sve više o svom životu prije kome istovremeno osjećajući nešto za Davida. Iako potpuno različite osobe, ta veza, naoko nemoguća, prerasta u ljubav. Međutim, vremena za njihovo zajedništvo sve je manje, a David mora održati dato obećanje - osloboditi ih zauvijek.

U ulozi istjerivača duhova, mističnog prodavača okultnih knjiga sa šestim čulom koji Davidu pomaže u razotkrivanju nadnaravnog, pojavljuje se odličan Jon Heder, poznat po glavnoj ulozi u filmu 'Napoleon Dynamite'.

Nova romantična komedija redatelja hitova 'Mean Girls' i 'Freaky Friday' rađena je prema knjizi 'If Only It Were True' Marca Levyja. Rezime - još jedna romantična komedijica Mejd in JuEsEj koju, ako ne stignete pogledati u kinima, sigurno ćete uhvatiti na DVD-u s mogućim dodacima tipa izjava redatelja, glavne glumice, glumca, izbačene scene... Zijeeev...

t.č.