Pljačkaši vlaka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pljačkaši vlaka

Pljačkaši vlaka

The Train Robbers (1973.)

Warner Bros. / ISSA film i video

92' vestern

Režija:           Burt Kennedy

Uloge: John Wayne, Ann-Margret, Rod Taylor, Ben Johnson, Christopher George

Scenario:        Burt Kennedy

Producent/i:   Michael Wayne

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pljačkaši vlaka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

John Wayne i njegova poslodavkinja u potrazi za zlatom shvaćaju da postoji nešto vrednije od sjajnog metala - ljubav!

Nakon što je ostala bez muža udovica Lowe (Ann Margaret) nastoji oprati okaljano ime svoje obitelji. Želi pronaći zlato vrijedno 500 000 USD koje je njezin pokojni suprug, po zanimanju pljačkaš vlakova, ukrao i vratiti ga vlasniku. Problem leži u činjenici da je zlato sakriveno i da ga traže njegovih sedam suučesnika. Tu na scenu stupa John Wayne u ulozi Lanea, spretnog strijelca za unajmljivanje.

Lane odlučuje regrutirati šestoricu kolega ne bi li mu pomogli u potrazi za zlatom. Zajedno sa udovicom oni kreću na put u Meksiko gdje nailaze na neprijateljski raspoloženog Pinkertona Mana (Ricardo Montalban) i njegovu bandu. Usljed sve te pucnjave i opasnosti Lowe i Lane se polako ali sigurno otvaraju jedno prema drugom te u početku strogo poslovni odnos prerasta u pravu romansu.

Ovo je jedan od klasičnih Wayneovih vesterna, film u kojem nakon 'War Wagona' ponovno surađuje sa režiserom Burtom Kennedyjem. 'Pljačkaši vlaka' uvelike podsjećaju na vesterne koje je Kennedy snimao sa Randolphom Scottom kasnih pedesetih.

i.k.