Jumanji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jumanji

Jumanji

Jumanji (1995.)

Columbia Pictures /Blitz film i video

104' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Joe Johnston

Uloge: Robin Williams, Jonathan Hyde, Kirsten Dunst, Bradley Pierce, Bonnie Hunt

Scenario:        Jonathan Hensleigh, Greg Taylor, Jim Strain

Producent/i:   Ted Field, Larry J. Franco, Robert Cort

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Jumanji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.32
28
0.00

Avanturistički film s Robinom Williamsom koji je zarobljen u fantasy svijetu igre koju mora odigrati do kraja.

Dok je bio mali, Alan (Robin Williams) je uživao igrajući društvene igre pa je tako s nestrpljenjem čekao da po prvi puta zaigra Jumanji, tajanstvenu igru koju je uz pomoć prijateljice Sarah (Bonnie Hunt) pronašao u kući. Već nakon prve bačene kocke postaje jasno kako nije riječ o običnoj društvenoj igri već nečem sasvim drugačijem.

Alan će se tako naći uvučen u igru, točnije u svojevrstan fantasy svijet igre ili ti imaginarnu džunglu. Sarah se sve to nije svidjelo pa je pobjegla glavom bez obzira. Ispostavlja se da jednom kada se započne igra mora biti završena, u protivnom će Alan zauvijek ostati zarobljen unutar nje. Punih 26 godina kasnije dvoje znatiželjne djece nailaze na igru u Alanovoj kući te kreću stopama svojih predhodnika.

Judy (Kirsten Dunst) i Peter (Bradley Michael Pierce) nastavljaju igru i upoznaju se sa Alanom koji im ukazuje na pravila. Svi efekti igre biti će izbrisani tek kad se sa njom završi no za to im je potrebna Sarah. Ona se jedva oporavlja od novog šoka nakon što se od prvog oporavljala dugi niz godina uz profesionalnu pomoć no nevoljko pristaje dovršiti započeto.

Svaki potez nosi novo uzbuđenje i kontakt igre sa stvarnim svijetom u vidu tornada, potresa, horde majmuna i stampeda nosoroga. Sav taj nered moguće je izbrisati samo završetkom igre...

i.k.