Titanic - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Titanic

Titanic

Titanic (1997./2011. (3D))

Paramount, Continental film

194' romansa, melodrama, povijesni, spektakl, film katastrofe

Režija:           James Cameron

Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Scenario:        James Cameron

Producent/i:   Rae Sanchini, Elaine Edford, C. Marie Davis

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Titanic

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.41
157
0.00

Romantični spektakl Jamesa Camerona, priča o katastrofi 'Titanica' i jednoj velikoj ljubavi na tom brodu.

Glavna zvijezda filma je golemi, luksuzni, prekooceanski putnički brod dugačak oko 280 metara. Netom izgrađeni Titanic sprema se za svoje prvo veliko putovanje iz Engleske za New York. Putnike čine svi slojevi društva, od bogataša u raskošnim apartmanima do imigranata u prljavom potpalublju. Među njima je i Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) koji je svoju kartu za Ameriku zaradio na kartaškom stolu.

Jedne hladne večeri Jack upoznaje Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), zaručnicu bogatog Cala Hockleya (Billy Zane) koja se upravo spremala skočiti s broda. On ju naravno odgovara od toga te, nakon početnog nesporazuma, biva nagrađen večerom u viskom društvu. Početak je to strastvene romanse između mladih ljubavnika, ujedno i početak neizbježnog kraja dok se brod približava famoznom ledenjaku...


'Titanic', trailer.

Cameronov 'Titanic ' nikoga nije ostavio ravnodušnim. Skupa produkcija, besprijekorni specijalni efekti, vrhunski mladi glumci, upečatljiva glazba i atmosferičnost osnovni su aduti ovog zaista grandioznog projekta koji je u svoje vrijeme bio najkomercijalniji film svih vremena, a nakon 3D redistribucije opet se našao na vrhovima lista...

DVD, Blu-ray i 3D Blu-ray izdanje

POSEBNI DODACI:

2 NOVA DOKUMENTARNA FILMA:
· 'Odsjaj Titanica' – fascinantno iscrpno istraživanje filma.
· 'Titanic: Konačna riječ uz Jamesa Camerona' – u produkciji National Geographica, ovaj prilog okupio je najveće svjetske stručnjake o Titanicu na jednom mjestu koji daju svoja mišljenja o tome kako je 'nepotopivi' brod ipak potonuo.

Preko šest sati materijala koji će Vas odvesti još dublje u Titanic:
• 29 izbačenih scena • Alternativni završetak • Preko 60 priloga o snimanju filma • Poseban pogled na nevjerojatne specijalne efekte • Preko 1000 fotografija • 3 audio komentara • I još puno više!

 

s.p.