Oh, kakve li sramote - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oh, kakve li sramote

Oh, kakve li sramote

A Dirty Shame (2004.)

New Line Cinema / ISSA film i video

89' komedija

Režija:           John Waters

Uloge: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Selma Blair, Mink Stole, Patricia Hearst

Scenario:        John Waters

Producent/i:   Danny Fisher, Jack Fisher, Joe Fisher

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Oh, kakve li sramote

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
6
0.00

John Waters nas časti vulgarnom, provokativnom komedijom o frigidnoj ženi i njezinim dogodovštinama.

Filmovi Johna Watersa uglavnom se drže određenih normi no to nikako ne znači da su predvidivi i dosadni. Jednostavno, ukoliko se palite na njegov osebujan, zanimljiv pristup koji uključuje trashy humor, vulgarnosti, golotinju i seksom nabijenu atmosferu ovo je nešto za vas.

U centru priče je mrzovoljna, frigidna Sylvia Stickles (Tracey Ullman), zaposlena u lokalnom dućanu u Baltimoreu. Seksualno napredni muž Vaughn (Chris Isaak) uopće ju ne zanima. Ona, naime, ima pametnijeg posla od obavljanja bračnih dužnosti. Njihova mlađahna, egzibicionistički nastrojena kćer kupila si je velike sise pa sad zarađuje kao striperica u bajkerskom klubu pod pseudonimom Ursula Udders (sve dok joj majka ne sazna za to i zabrani izlaske, doslovno je zaključavši u kuću).

Sylvijin život će se promijeniti kada upozna Johnnyja Knoxvillea (a koga drugog) u ulozi mehaničara Ray-Raya. Nakon blagog potresa mozga, Ray-Ray koristi svoje posebne sposobnosti kako bi joj nekakvim voodo čarobiranjem probudio libido što do tada potpuno nezainteresiranu ženu pretvara u seksualnog manijaka.

Uz bojni poklič 'Let's go Sexin!' njih dvoje pokreću svojevrsnu seksualnu revoluciju u uštogljenom, konzervativnom gradiću. Sylvijina majka Big Ethel istovremeno sa svojim istomišljenicima promiče moralne vrijednosti i suprotstavlja se kćeri.

i.k.