Ruske lutkice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ruske lutkice

Ruske lutkice

Les poupées russes, The Russian Dolls (2005.)

Mars Distribution / Blitz film i video

125' komedija, drama, romansa

Režija:           Cédric Klapisch

Uloge: Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile De France, Kevin Bishop, Evguenya Obraztsova, Irene Montalà, Gary Love, Lucy Gordon

Scenario:        Cédric Klapisch

Producent/i:   Matthew Justice, Bruno Levy

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Ruske lutkice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
12
0.00

I kako to reklame najavljuju: 5 godina nakom Španjolskog aprtmana dolaze nam Ruske lutkice!!! Zvuči glupo, znamo, ali kažu da je film prava limunada za fanove!

Xavier (Romain Duris) sada ima trideset godina. Nije više student kojeg ste gledali u 'Španjolskom apartmanu', ali nije niti uravnoteženi, ispunjeni odrasli čovjek. Bar ne još uvijek. Njegova poslovna karijera nije zadovoljavajuća, još je daleko od statusa priznatog pisca o kojem sanja, za život zarađuje kao reporter ili 'ghost writer'. Najviši domet kreacije do sad mu je sudjelovanje na radu na scenariju na nekakav kuruzni tv serijal.

Privatni, emotivni život također mu nije u zavidnoj formi. Osim povremenim zalomima za jedno veče i nekim 'repovima' koji su ostali iz nedovršenih 'ljubavnih' priča, nema se čime pohvaliti. Kada i uspije zavesti neku krasoticu koja još uz to ima i 'krasnu dušu', ne zna kako je zadržati. Ono što Xaviera muči jest 'može li on ikako postaviti svoj život na stabilne, kvalitetne temelje?'. Kako se iz priloženoga čini – teško.

Za one koji su gledali prvi dio, dopao im se i pitaju se što li mogu očekivati u ovom i što li do vraga znači naslov 'Ruske lutkice', jedan je kritičar zapisao: '…samo naprijed, radi se o bolje napisanom i vještije izrežiranom uratku, no to još uvijek ne isključuje gomilu besmislenosti!'. Nastavljamo u istom, bipolarnom tonu, pohvale glumi su otišle na žensku stranu, Tautou, De France i Kelly Reilly, a Duris je dobio – packe.