Carsko putovanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Carsko putovanje

Carsko putovanje

La marche de l’ empereur, March of the Penguins (2005.)

National Geographic Feature Films, Warner Independent Pictures/Discovery Film

80' dokumentarni

Režija:           Luc Jacquet

Scenario:        Luc Jacquet

Producent/i:   Ilann Girard, Yves Darondeau, Christophe Lioud

Zemlja:          Francuska

Linkovi:

službeni site
trailer

Carsko putovanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.97
29
0.00

kovant 23.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Predivno

Svaka cast svim ljudima koji su sudjelovali u nastanku ovog filma...to je usitinu remek djelo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 19.05.2006 Ocjena recenzije : 2.5

Marš pingvina!

Jedna prelijepa priča o ljubavi, predanosti, požrtvovnosti i ustrajnosti, smještena na surovi Antarktik. Savršen spoj vizualnog i zvučnog. Svaka čast ekipi ovog dokumentarca na čelu sa gospodinom Lucom Jacquetom.
Nakon ovog definitno drugačije doživljavam pingvine!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Walter Steiner 13.12.2005 Ocjena recenzije : 4.8

Težak život pingvina

U naša kina zalutalo je ovo istinsko remek-djelo autorskog dokumetarca, ravno najboljim primjercima vrste, a tu ubrajam filmove poput "Mikrosvijeta",a posebice "Svijet tišine" Jacquesa Cousteaua i Louisa Mallea i fenomenalni "Ta divna stvorenja" Jamiea Uysa, (oplemenjen sinkronizacijom Relje Bašića). Redatelj Luc Jacquet vješto manipulira ljudskim osjećajima prikazajući naracijom ljudske emocije kod instinktom vođenih bića. Tijekom filma gledatelj će se lako identificirati sa teškim životom pingvina, koji su inače jedina kopnena bića surovosti Antarktika i funkcioniraju tako kroz milione godina, ali s obzirom na dvonožni hod i monogamnost lako prepoznajemo neke ljudske karakteristike. Pomoći će tome i francuski power pop koji svira u većinom dramatičnim situacijama. Život u antaktičkoj pustoši je zapravo život specifičnog sklada izmjena godišnjih doba koji ako se naruši i u najmanjoj mjeri dolazi do smrti. Posebnosti pingvinskih navika promatraju se iz ljudskog ugla, pa je za neke prirodnjake to bila zamjerka filmu. Ostali gledatelji će bez problema uživati u dobro režiranoj svakodnevnoj životnoj drami pingvina u ostvarivanju njihova glavnog životnog cilja a koji je očuvanje vrste. Nije zgorega spomenuti i sjajnu kameru i hrpu dobro složenih autentičnih snimki. Svaka čast ekipi.
U konačnici koja je poruka filma? Da je priroda okrutna i ravnodušna prema sudbini pojedine jedinke vrste? To znamo odavno. Budimo jednostavni i recimo: Ako ikada pomislite kako vam je teško u životu, sjetite se da je carskom pingvinu sigurno teže nego vama. I ne prigovaraju zbog toga, samo nastavljaju svoj životni ciklus stalnih putovanja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: