Harrisonovo Cvijeće - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Harrisonovo Cvijeće

Harrisonovo Cvijeće

Harrison's Flowers (2000.)

Universal Focus

130' drama, romansa, ratni

Režija:           Elie Chouraqui

Uloge: Marie Trintignant, Alun Armstrong, Christopher Clarke, Andie MacDowell, Caroline Goodall

Producent/i:   Albert J. Cohen, Elie Chouraqui, Albert Cohen

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Harrisonovo Cvijeće

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
7
0.00

kralj 22.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

tdff

film nije loš. jedino što kažeš prikazivali su nas kao velika vojna sila ali još nešto mi nije jasno ona borba sa tenkovima kada je ona bakica molila u kuci- prvo je tenk sa hrvatskom zastavom išao a onda iza njega išao tenk koji je imao crnu zastavu sa mrtvackom glavom jesu li to nesto pomjesali ili ????

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 15.03.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Jako dobro

Ovaj film sam pogledao na jednom skupu HSP-a i ostao zapanjen nakon gledanja. Prije tog skupa za film nikada nisam čuo iz jednostavnog razloga što su tadašnje vlasti branile distribuciju filma u Hrvatsku. Nakon što je nova vlast to napokon dozvolila počele su kružiti priče da je film izrazito prohrvatski i da prikazuje četnike onako kakvi su bili.Jedva sam ga čekao.

Prvih pola sata su prilično dosadni i nisu mi ostavili dobar dojam.Ono prikazuje ljubav između Sarah i Harrisona.No nakon tih pola sata kreče jedan od najboljih prikaza ratne zbilje ikada.Putovanje kroz ratom razorenu Slavoniju je maestralno prikazano i atmosferično.Prikazi četnika su onako kako su u stvarnosti i bili(silovatelji, ubojice, krvnici itd.) što posebno hvalim.Ali ono što me najviše dojmilo je prikaz razrušenoh Vukovara MA NEVJEROJATNO DOBRO, čak idem toliko daleko da kažem da je bolje od Spašavanja vojnika Ryana. Film stvarno vrijedi pogledati i zbog plejade poznatih glumaca: Andie MacDowell,Adrien Brody,Gerard Butler i dr.Jedino mi nepaše što su Hrvati prikazani kao vojna sila s hrpom tenkova i oružija.

Zanimljivo je da su ovaj film radili židovi (iako su zanli tko su bili ustaše) pa zbog toga im hvala.Film sam po sebi ima puno mana ali zbog cijelog prohrvatskog ozračja dajem filmu ocjenu 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: