Pepeljuga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pepeljuga

Pepeljuga

Cinderella (1950.)

Walt Disney Pictures / Continental film

74' animirani, fantastika, glazbeni

Režija:           Busby Berkeley, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

Scenario:        Winston Hibler, Homer Brightman, Bill Peet, Ken Anderson, Erdman Penner, Charles Perrault, Harry Reeves, Joe Rinaldi, Ted Sears

Producent/i:   Walt Disney

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pepeljuga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.86
14
0.00

Pred nama je novo, remasterirano izdanje Disneyjevog klasika koji nikada nije izgledao i zvučao bolje.

Godina je 1950. Iz tvornice čarolija Walta Disneya već neko vrijeme nije izašla velika animirana avantura u rangu 'Snjeguljice i sedam patuljaka' kada se u kino dvoranama se pojavio klasik baziran na priči Charlesa Perraulta iz 17. stoljeća, jedna od najpoznatijih animiranih bajki svih vremena.

Iako sumnjam da postoji netko tko ne zna premisu 'Pepeljuge' za svaki ćemo slučaj ponoviti gradivo. U centru priče je potlačeno, izrabljivano siroče kome život zagorčava zlobna maćeha i dvije ništa manje pakosne polusestre. Živi u malenom sobičku družeći se jedino sa životinjama, naporno izvršavajući brojne zahtjeve koji se pred nju postavljaju. Usprkos svemu optimistična Pepeljuga sanja o odlasku na veliki dvorski bal i upoznavanju svog princa na bijelom konju. Izgubljena cipelica i potraga koja sljedi nastavljaju priču... dalje možete i sami.

Disneyevi old school animatori koriste različite stilove kako bi naglasili osnovne osobine glavnih protagonista. Pepeljuga tako uvelike podsjeća na Snjeguljicu. Njezine mekane, realistične crte odaju ljepotu i čednost za razliku od ružnih, okruglih, glava i prćastih noseva polusestara i oštrih obrva i očiju koji zraće zločom Pepeljugine maćehe

Atmosferična glazbena podloga, koja uključuje klasike poput 'A Dream is a Wish Your Hart Makes' izvrsno se uklapaju. Film dolazi u novom, remasteriranom izdanju u sklopu Disneyeve prestižne Platinum serije. Na dva bogato opremljena diska pronaći ćete 'Pepeljugu' u bezprijekornom audio-vizualnom tretmanu te mnoštvo dodatnih sadržaja. Uživajte.

i.k.