Liga džentlmena: Apokalipsa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Liga džentlmena: Apokalipsa

Liga džentlmena: Apokalipsa

The League of Gentlemen's Apocalypse (2005.)

FilmFour / Blitz film i video

91' komedija

Režija:           Steve Bendelack

Uloge: Jeremy Dyson, Mark Gatiss, Paul Hays-Marshall, Bruno Langley, Steve Pemberton

Scenario:        Jeremy Dyson, Mark Gatiss, Steve Pemberton, Reece Shearsmith

Producent/i:   Greg Brenman, Ed Guiney

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: imdb

Liga džentlmena: Apokalipsa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Adaptacija kultne britanske TV serije inspirirane Pythonovcima priča je o imaginarnim junacima koji dolaze u stvarni svijet kako bi potražili svog tvorca.

'Liga džentlmena' bila je kultna britanska, za ono doba inovativna, TV serija karakteristična po tzv. skeč show formatu i humoru koji je s vremenom naginjao prema sve mračnijim temama. Filmska nas adaptacija nastoji približiti tom serijalu nastalom pod utjecajem Monthy Pythona.

I ovdje su u prvom planu tri glavna lika iz serije - njemačka učiteljica Herr Lipp (Steve Pemberton), šljaker Geoff (Reece Shearsmith) i bijesni mesar Hillary Briss (Mark Gatiss). Oni saznaju da su izmišljeni likovi u imaginarnom svijetu Roystena Vaseya, što je ujedno i naziv sela u kojem žive. Vasey odlučuje ukinuti njihov show što znači da ih čeka apokalipsa u pravom smislu riječi, naravno ukoliko nešto ne učine.

Uspjevaju pobjeći izvan granica sela u stvarni svijet odlučni da uvjere Vaseya i ostale scenariste da nastave sa njihovim showom i tako im spase život. Putovanje će ih odvesti od Britanije 17. st. do današnjeg Londona uz nerijetko bizarne, izazovne prepreke.

i.k.