Umišljeni junaci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Umišljeni junaci

Umišljeni junaci

Imaginary Heroes (2005.)

Sony Pictures Classics / VTI

112' komedija, drama, obiteljski

Režija:           Dan Harris

Uloge: Sigourney Weaver, Larry Fessenden, Pasquale Scaturro, Emile Hirsch, Gordon Brown

Scenario:        Dan Harris

Producent/i:   Rudy Cohen, Moshe Diamant, Moshe Diamant

Zemlja:          SAD, Njemačka, Belgija

Linkovi: imdb

Umišljeni junaci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.38
8
0.00

Obiteljska kriza, otuđenost i traume iz prošlosti osnovni su motivi ove crne komedije/drame.

Ben je glava obitelji Travis, 'zaljubljen' u najstarijeg sina Matta (Kip Purdue), vrsnog plivača kojeg po njegovom sudu čeka velika karijera. Njegova žena Sandy (Sigourney Weaver) je pak najviše vezana za najmlađeg sina Tima (Emile Hirsch) koji obožava klavir. Kćer Penny (Michelle Williams) studira u drugom gradu te dolazi u posjete za blagdane i praznike.

Njihovu svakodnevnicu poremetit će Mattovo samoubojstvo koje Bena tjera u izolaciju od ostalih članova obitelji prema kojima se odnosi kao prema potpunim strancima. Sandy se vraća strasti iz mlađih dana - pušenju marihuane i seksualnim uzbuđenjima sa susjedom. Sin maminog ljubavnika ne utječe baš najbolje na Tima na čijem se tijelu pojavljuju neobjašnjive posjekotine.

Svaki od članova obitelji pati od tragedija i trauma iz prošlosti koje rezultiraju disfunkcionalnim ponašanjem i otuđenosti. Film se bavi otkrivanjem tih događaja pokušavajući objasniti i u neku ruku opravdati glavne protagoniste. Ovo je jedna od aktivnijih uloga Sigourney Weaver koja posljednjih godina nije imala previše prilike pokazati svoj talent.

i.k.