Gospodari pakla 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gospodari pakla 2

Gospodari pakla 2

Hellbound: Hellraiser II (1998.)

Anchor Bay Entertainment / Discovery film i video

97' horor, triler

Režija:           Clive Barker, Tony Randel

Uloge: Clare Higgins, Ashley Laurence, Kenneth Cranham, Imogen Boorman, William Hope, Doug Bradley

Scenario:        Clive Barker, Peter Atkins

Producent/i:   Clive Barker, Christopher Webster

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: imdb

Gospodari pakla 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
7
0.00

Vrijeme je za novi posjet paklu uz obilje krvi i uznemirujućih prizora sa preporukama Clivea Bakera. Nikako, ali baš nikako nemojte jesti i gledati ovaj film.

Nastavak kultnog horora nastavlja tamo gdje je original stao. Nakon što su joj demonska bića Cenobiti ubili oca i pomajku uplašena, traumatizirana mlada djevojka Kristy (Ashley Laurence) budi se u umobolnici, vjerovatno iz razloga što je ubojice svojih roditelja opisala kao demone mazohiste koji dolaze iz pakla u što, naravno, nitko ne vjeruje.

Kirsty pada u ruke Dr. Channard (Kenneth Cranham), briljantne i pomalo misteriozne nadzornice bolnice koja je život posvetila pronalasku vrata u drugu dimenziju. Uz nju, jedina osoba koja vjeruje u Kirstyjinu priču je mladi Channardinin asistent Kyle MacRae (William Hope). Pozorno slušajući Kirstyjinu nevjerovatnu priču Dr. Channard odlučuje pokušati otvoriti vrata u pakao uz pomoć oderanog leša njezine pomajke Julije (Claire Higgins) i famozne kutije.

Ubija pacijente kako bi došla do krvi potrebne za njezino oživljavanja. Povratnica Julija potom se vraća u život pomažući doktorici u susretu sa bićima iz pakla što se neće svidjeti Kirsty i Kylu koji pokušavaju osujetiti njihove planove.

Tvorac originala Clive Baker ponovno potpisuje scenarij, a sudjeluje i u režiji i produkciji nastavka koji obiluje zaista degutantnim scenama i rijekama krvi. 'Alice in Wonderland' nedvojbeno je poslužio kao uzor samo što je Oz ovdje zamjenjen paklom.

i.k.