Sam u kući 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sam u kući 2

Sam u kući 2

Home Alone 2: Lost in New York (1992.)

20th Century Fox / Continental film

120' komedija, obiteljski, dječji

Režija:           Chris Columbus

Uloge: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara, John Heard

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   John Hughes

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sam u kući 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
43
0.00

prase 24.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

sam u kući 2

ovaj film je tako
smišan i zabavan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 02.11.2005 Ocjena recenzije : 4.33

How can the same thing happen to the same kid twice?

Nastavak filma “Sam u Kući” nam je donio identičnu priču i identičnu ekipu i ispred kamere i iza kamere.Jedino što je promjenjeno u odnosu na orginal jeste mjesto događanja.Velika obiteljska kuća McCallisterovih je zamjenjena još večim New Yorkom,takav sljed radnje je vjerovatno bio i logičan,jer u nastavcima se uvijek očekuje veče,bolje jače.A itrajanje filma je duže u odnosu na prvi dio,120 min.dok prvi dio traje 98 min.Pretjerana duljina je još jedan minus filmu.Ali klinci neče ništa manje uživati u ovom nastavku baš kao i u orginalu.Svi sastojci za dobru i zagarantiranu zabavu su tu:pametni i ponovno podcjenjeni klinac koji smišlja lukave i smiješne klopke koje su ovoga puta još okrutnije,dvojca nespretnih i smušenih lopova te hrpa crtičevskih štoseva i gegova,kao što rekoh zabava za klince je zagarantirana,A i poučna poruka o obiteljskim vrednotama i zajedništvu je ponovno tu.
Nastavak je snimljen dvije godine nakon orginala,točnije 1992-e god.Te iako doduše nije donio jednako veliki uspijeh kao prvi dio još uvijek su producenti mogli zadovoljno trljati ruke,jer sveukupna svijetska zarada filma iznosi 279 mil. $.
Kao jednu zanimljivost valja spomenuti kako ovoga puta jednu manju ulogu jednog od Kevinove mlađe braće igra i pravi Culkinov brat, Kieran Culkin.Koji je kasnije pokrenuo i svoju vlastitu karijeru,najpoznatiji vam je vjerovatno iz Van Dammeovog filma Usamljeni Zaštitnik,te filma Boemski Dani.
Dok su još u prvom nastavku mogli uživati i odrasli,ovdje teško da če se to ponoviti,jer se ponavlja sve več viđeno,i dok će klinci uživati u tome,odrasli bi se vjerovatno dosađivali,jer “usamljenih” pustolovina malog Kevina i jednom je dosta za njih,a kamo li dvaput.
Bilo kako bilo,ovaj malo manje uspiješan nastavak još uvijek ima dovoljno šarma da ga se proglasi bezvremenskim obiteljskim božićnim klasikom baš kao i prvi dio.Još generacije klinaca će uživati i u ovom nastavku.
Dakle,samo za klince,oni če sigurno ponovno uživati,baš ako i u prvom dijelu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: