Backdraft - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Backdraft

Backdraft

Backdraft (1991.)

Universal Pictures / Blitz film i video

135' akcija, avantura, drama

Režija:           Ron Howard

Uloge: Kurt Russell, William Baldwin, Scott Glenn, Jennifer Jason Leigh, Donald Sutherland

Scenario:        Gregory Widen

Producent/i:   Brian Grazer, Raffaella De Laurentiis, Pen Densham

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Backdraft

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
5
0.00

DragonRage 17.10.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Vatrogasac Sam

Jedan od ranijih hitova inače odličnog redatelja a nekada i glumca te hitmakera Rona Howarda iz 1991-e god. sa pozamašnom i impresivnom glumačkom ekipom koju čine Kurt Russel,William Baldwin,Scott Gllen,De Niro i još mnogi drugi.Radi se o uzbudljivom akcijskom trileru koji govori o životu i poslu vatrogasaca.Iako se film s dramske strane bavi i privatnim životom vatrogasaca te razlozim i motivima za prihvačanje tog posla baš kao i odlična drama“Sirene za Uzbunu”sa Travoltom i Phoenixom,ipak je ovdje aspekt priče za razliku od“Sirena”više usredotočen na akciju i triler zaplet koji se bavi istraživanjem podmetnutih požara.Tako da ovaj film obiluje uzbudljivim i napetim vatrenim prizorima požara koji se ubrajaju u najbolje ikada snimljene do pojave onih u Sirenama za Uzbunu.
A isto tako film obiluje i odličnim specijalnim erfektima koje Howard koristi na najbolji moguči način.
Film traje 133 min. i to mu je najslabija točka,nije da nije zanimljiv svih 133 min ali opet mogao je biti i krači.Za muziku je ponovno zaslužan odličan skladatelj Hans Zimmer,koji je još jednom kao i mnogo puta do sada napravio odličan posao.
Več spomenutu impresivnu glumaču ekipu predvodi tada velika akcijska zvijezda Kurt Russel,kojemu je karijera od 98-e tj. filma Vojnik naovamo malo posustala iako je imao nekoliko uspješnih filmova poput Prljavih Plavaca i najnovije komedije Škola za Junake.Drugi po redu je sad več propali,jedan od mnogobrojne braće Baldwin,William.Njih dvojca su savim solidna u svojim izvedbama,dok su De Niro,Glen i Sutherland po običaju odlični u svojim malim ulogicama i pljene pažnju.A nesmijem zaboraviti ni Jennifer Jason Light u za sebe po mom mišljenju ne tipičnom filmu te tada također veliku zvijezdu Rebeccu De Mornay.
Sve u svemu jako dobar akcijski triler jako dobre režije,glumačke ekipe i napete priče,zapanjujučih vatrenih akcijskih sekvenca koje i danas,14 godina kasnije još uvijek izgledju impresivno i ne gube na kvaliteti.
Svakako preporučam ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: