Deuce Bigalow: Europski žigolo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Deuce Bigalow: Europski žigolo

Deuce Bigalow: Europski žigolo

Deuce Bigalow: European Gigolo (2005.)

Sony Pictures / Blitz film i video

77' komedija

Režija:           Mike Bigelow

Uloge: Rob Schneider, Eddie Griffin, Jean Reno, Til Schweiger, Jeroen Krabbe, Carlos Ponce, Douglas Still

Scenario:        Rob Schneider, David Garrett, Jason Ward

Producent/i:   Jack Giarraputo, Adam Sandler, John Schneider

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Deuce Bigalow: Europski žigolo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.44
16
0.00

APP 04.07.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Samo za fanove vulgarnog humora

Kao što sam i naveo u naslovu, ovo nije film za svakoga. Meni osobno je film loš, dosadan, neukusan i bez imalo tolerancije. Možda sam ga ja tako doživio zbog razloga što Schneidera kao komičara ne mogu nikako provariti. Možda me u budućnosti uvjeri drugačije, ali dosada nisam još odgledao neki njegov film koji me je posebno dojmio.
Prvi film o neuglednom i smotanom ''žigolu'' koji uglavnom za mušterije dobije žene sa nekim manama, možda se još i mogao provariti zbog donekle neobične radnje, ali nastavak u kojem se skoro sve bazira na istome (jedino je mjesto radnje promijenjeno) postaje zamoran i prilično negledljiv.
Osnova filma na kojem se temelji svaka komična situacija je vulgarni humor bazira na ljudskim izlučevinama, ismijavanje ljudskih mana, života i navika Nizozemaca. To možda na trenutke i proizvede kakav-takav komični efekt, ali bazirati cijeli film na tome vrlo brzo gledatelju postane zamorno.
Radnja filma (potraga za ubojicom muških kurvi) je sama po sebi blesava i nema nikakvog smisla, ali izgleda da ona nije bila u prvom planu autorima filma, nego je samo služila kao baza za slaganje vulgarnih dosjetki i situacija jedne na drugu.
Film će se vjerojatno svidjeti srednjoškolskoj publici, a zreliji gledatelji, koji u komedijama očekuju i određenu dozu inteligencije, će svoju dozu humora morati potražiti negdje drugdje. Iskreno se nadam da trećeg nastavka neće biti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 04.07.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Žigolo bez predrasuda

Sjećam se kad sam tamo 99-e god. gledao prvi dio. Ljeto je bilo i ja i frend nismo imali kaj radit, pa šta ćemo(?),ajmo u kino. Po običaju ljetna ponuda filmova u nas baš i nije bila nešto, pa smo tako iz ionako siromašne ponude kino naslova izabrali i otišli gledati komediju “Deuce Bigalowa”. Nismo ništa posebno očekivali, no mogu reći da smo iz kina izašli sa bolovima u trbuhu od smijeha...film je bio odličan, presmiješan. Tako da sam se ja u neku ruku veselio ovom nastavku.
Mnogi koji će pogledati ovaj film, će sigurno reći da je glup, užasan, a neki će sigurno pribjeći i izrazu smeće. Ok, film je pomalo glupav i blesav, a priča totalno predvidljiva i glupa, ne poričem to, a humor se svodi na tkz toillet humor-sprdanje sa retardiranim osobama, ljudskim izlučevinama i ispuštanjem plinova, a ima i dosta štoseva na temu homoseksualizma i rasizma. Ali je, barem meni, većina tih štoseva bila smiješna, iako neki i prelaze granicu tolerancije i pristojnosti,te su pomalo i bolesni, eto, primjera radi: jedna od žena s kojima Duce izađe ima umjesto nosa penis na licu(?!),i kad kihne, izleti joj sperma van, znam grozno i bolesno, ali meni smiješno.
Iskreno s početka se nisam ni ja baš nešto previše smijao, ali onda su se odjednom štosevi počeli redati jedan za drugim. Da razjasnimo, ovo definitivno nije film za svakoga, a neki od vas bi ga sigurno trebali i sigurno budu zaobišli u širokom luku. No ako ste jedan od onih kojima nije važno tko ili što vas nasmijava, dali su to Monty Paytonovci, Seinfeld, Prijatelji ili jedan Rob Schneider, ovo je film za vas.
Istina, nije ni upola tako dobar kao prvi dio,ali ako što rekoh ima nekoliko zbilja dobrih i krvavih štoseva za odvalit se od smijeha, te smatram da je pretjerano popljuvan kao najgori film prošle godine, jer ima i gorih. Jedno je sigurno, smiješan je,nije dosadan i ne ubija u pojam. Posebno bih istaknuo Eddiea Griffina, koji glumi pimpa T.J. Hicksa. On ima najbolje štoseve,dakle, tko voli nek izvoli, ostali STOJ!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: