Jurski park 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jurski park 3

Jurski park 3

Jurassic Park III (2001.)

Universal Pictures / Blitz film i video

92' akcija, avantura, ZF

Režija:           Joe Johnston

Uloge: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan

Scenario:        Michael Crichton, Peter Buchman, Alexander Payne, Jim Taylor

Producent/i:   Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Larry J. Franco

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Jurski park 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.91
22
0.00

rapptor 18.02.2010 Ocjena recenzije : 3.0

hehe

Obozavam sve filmove u kojima se pojavljuju cudovista,poput dinova ili Godjire :-).Pa vidis mi nickname :-).A sto se tic J.P. trilogije...imam ih sve na oridjidji De Fau Deu,i cesto ih gledam.A kad izadje 4-kaaaa..jedva cekam!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 18.02.2010 Ocjena recenzije : 3.8

Zabavno i kratko

Spielberg je nakon lošeg drugog dijela odustao od daljnjeg snimanja nastavaka pa u redateljsku stolicu uskače Joe Johnston najpoznatiji po obiteljskom filmu 'Jumanji'. Začuđujuće odabir Johnstona nije loš, te on vješto bazira treći dio trilogije na impresivnijem prikazu dinosaura, smiješnim scenama ali i dosta brutalnim dijelovima u kojima pametniji dinosauri zavrću vratove ljudima. Usprkos tome što se 'Jurassic Park III' ne može podičiti nekim novim idejama, pa često dobivamo osjećaj da je sve to već viđeno, Johnston i glumačka ekipa održavaju film zanimljivim i treba ga promatrati isključivo kao relaksaciju. Bez puno teških riječi, s puno jurnjave, akcije pa čak i borbe novog Spinosaurusa s T-Rexom. Glumačku ekipu predvodi dobri Sam Neill kojeg nije bilo u drugom dijelu, a Macy i Tea Leoni stvaraju zabavan par. 'Jurassic Park III' je zabavan film, kratkog trajanja (što je odlično) i pruža sve ono što očekujete od takvog filma. Jer tko ide gledati razvoj likova ili mudre dijaloge kada želi vidjeti dinosaure?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 04.10.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Treća porcija Dinosaura....

Treči dio iz serijala o dinosaurima me je osobno jako iznenadio,nisam oč8ekivao da će biti tako dobar kao što je,doduše nema onaj Spielbergovski šarm pošto ga on nije režeirao,ali je svejedno jako zabavan,zanimljiv i napet.Malo je lošiji od prvog ali i mrvicu bolji od drugog,iako mu za razliku od drugog dijela fali ona mračna horror atmosfera.Priča i nije baš inovativna ali ima smisla i drži vodu,jedino što nisam mogao popušiti foru da bi jedan 14-godišnji klinac uspio sam preživjeti na otoku prepunom dinosaura.No nema veze.Glavnu ulogu ponovno ima simpatični Sam Niell iz prvog dijela,a u maloj sporednoj ulogici se pojavljuje i Laura Dern,također glumica iz prvog dijela.
Dinosauri su ovoga puta veči i opasniji,a efekti još bolji i realniji.Akcija je dinamična i napeta te savršeno balansira sa humorom.Redatelj Joe Johnson je bez problema uspio zamjeniti Spielberga.Što me nimalo ne čudi pošto je on več radio sličan film,Jumanji,doduše u tom filmu nema dinosaura ali ima drugih različitih divljih zvijeri,a režirao je i nekoliko epizoda pustolovnog serijala Indiana Jones,tako da mu filmovi sa pustolovnom tematikom nisu strani.
I ovog puta brzi i opasni raptori imaju veliku ulogu u filmu,kao i u ranijim dijelovima,ali ipak glavno mjesto je ovog puta preuzeo ogromni Spinosaurus i njegova veličanstvena borba sa T-rexom,mislim da se taj njihov fajt može staviti rame uz rame sa legendarnim fajtom King Konga i T-rexa iz 30-ih god.iako su naravno efekti ovdje daleko bolji,ali mislim da znate na što ciljam?!
Sve u svemu odličan nastavak priče o dinosaurima i jako dobar pustolovni film koji je isto tako dobro prošao i na kino blagajnama zaradivši odličnih 181 mil$,iako nije ostvario tako velike rezutate kao prva dva koja se ujedno nalaze i na All Time listama,mislim da se Spielberg i ostali producenti nemaju kaj žaliti.Pričalo se neko vrijeme i o četvrtom nastavku,ali sad su te glasine ugasle,no vidjet čemo što će biti,osobno bih volio vidjeti još jednu vladavinu dinosaura.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: