Alone in the Dark - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Alone in the Dark

Alone in the Dark

Alone in the Dark (2005.)

Lions Gate Films Inc. / UCD

126' akcija, horor, triler

Režija:           Uwe Boll

Uloge: Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff, Mark Acheson, William Sanderson

Scenario:        Elan Mastai, Michael Roesch, Peter Scheerer

Producent/i:   Shawn Williamson, Uwe Boll, Don Murphy

Zemlja:          SAD, Njemačka, Kanada

Linkovi: imdb

Alone in the Dark

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.79
19
0.00

Još jedna kultna igra doživjela je reinkarnaciju u obliku cjelovečernjeg filma. Ne morate se bojati mraka.

'Alone in the Dark' se prvi puta pojavio u obliku PC igre u prvoj polovici devedesetih. Krasila ju je za ono vrijeme izvrsna grafika, zanimljive mozgalice, ali prije svega spooky atmosfera koja je zaista tjerala strah u kosti. Kako to obično biva zaredali su nastavci ali niti jedan nije nadmašio sada već kultni original.

Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo se naći sami u mraku i u kinu što se napokon dogodilo. Režiju potpisuje Uwe Boll koji već ima iskustva sa adaptacijom računalnih igara. 'House of the Dead' mu definitivno nije bila najbolja preporuka za ovaj posao koji je, recimo to odmah, valjalo odraditi daleko kvalitetnije s obzirom na slavni predložak. Ipak, glumačke zvijezde poput Christiana Slatera, Stephena Dorfa i Tare Reid trebale bi popraviti dojam.

Alone in the Dark ima svog Muldera, to je Edward Carnby (Christian Slater) koji se bavi istraživanjem neobjašnjivih, nadnaravih pojava. Misteriozna smrt prijatelja vodi ga na famozni Otok Sjena gdje se suočava sa bizarnim demonima iz davnih vremena koji se namjeravaju vratiti u život te zavladati svijetom. U sprječavanju njihovog world domination plana Edwardu će pomoći iznimno nadarena mlada antropologinja Aline Cedrac (Tara Reid).

i.k.