Noćni let - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noćni let

Noćni let

Red Eye, Night Flight (2005.)

Dreamworks SKG / Blitz film i video

85' triler, misterija

Režija:           Wes Craven

Uloge: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Jack Scalia, Jayma Mays

Scenario:        Carl Ellsworth

Producent/i:   Bonnie Curtis, Jim Lemley, J.C. Spink

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Noćni let

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.51
49
0.00

Redatelj i legenda horor filmova, Wes Craven, isporučio je triler sa visine od 10 000 metara iznad zemlje!

Radnja trilera smještena je u zrakoplov koji se nalazi na 10 000 metara iznad zemlje, što dodatno pojačava klaustrofobičnu atmosferu straha. Rachel Mcadams igra Lisu, hotelsku menadžericu, koja se, nakon smrtnog slučaja u obitelji, vraća kući. Kada saznaje da njezin 'noćni let' iz Dallasa za Miami kasni, odluči vrijeme provesti u baru pijuckajući sa zgodnim strancem (Cillian Murphy). Imponira strančeva pažnja i dopušta mu da joj plati piće prije nego li što se rastanu.

Ukrcavši se u zrakoplov, Lisa sjeda na svoje mjesto, shvativši da zgodni stranac iz bara sjedi do nje. Svega nekoliko trenutaka nakon polijetanja, njezin suputnik predstavlja joj se kao Jackson Rippner i otkriva pravi razlog svoje nazočnosti na letu: on je tajni agent koji prati Lisu već duže vrijeme, njegov zadatak je ubiti bogatog i uspješnog biznismena koji je odsjeo baš u Lisinom hotelu, a ona sama je ključ njegovog uspjeha. Ako odbije suradnju - oca će joj ubiti Jacksonov suradnik koji samo čeka poziv.

Uhvaćena u zamku, Lisa nema od koga tražiti pomoć, a da ne ugrozi živote svoga oca, suputnika u zrakoplovu te usputno i svoj vlastiti. Kilometri se tope, a vremena je sve manje i manje.