Ken Park - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ken Park

Ken Park

Ken Park (2002.)

Vitagraph Films LLC / Blitz film i video

96' drama

Režija:           Larry Clark, Edward Lachman

Uloge: James Ransone, Tiffany Limos, Stephen Jasso, James Bullard, Mike Apaletegui

Scenario:        Larry Clark, Harmony Korine

Producent/i:   Pascal Breton, Olivier Brémond

Zemlja:          SAD, Nizozemska, Francuska

Linkovi: imdb

Ken Park

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
18
0.00

S.ebana se mladež, izložena svakakvim reperesijama društva i vlastite obitelji okreće seksualnm promiskuitetu. Evo Clarkove filmske verzije događaja.

Ah Larry, Larry. Tom čudaku među redateljima, kontroverznom liku, mora se priznati jedno - zna kako privući pozornost na sebe. Pred nama je treći dio njegove neslužbene teen trilogije. Nakon već spomenutih 'Kidsa', koji su već stekli kultni status, usljedio je manje poznati i slabiji 'Bully' o kojem smo već pisali. 'Ken Park' pak dolazi kao šećer na kraju podižući ljestvicu kontroverze na još višu razinu.

Film se otvara s Kenom Parkom, naoko običnim tinejdžerom koji se vozi na skateboardu, staje, sjeda na klupicu, upali kameru i - boom - prospe si mozak nasred parka. Ukoliko se palite na upečatljiv 'u glavu' početak ovdje ćete definitivno doći na svoje.

Upoznajemo se s nekoliko problematičnih tinejdžera koji naoko nemaju mnogo zajedničkih točaka osim bizarnih, perverznih i šokantnih situacija u kojima će se naći. Mlađahni Shawn (James Bullard) se pali na mamu svoje teen djevojke, a i ona na njega, dok liberalnog Claudea (Stephen Jasso) zlostavlja otac nasilnik. Slobodoumna Peaches (Tiffany Limos, tadašnja redateljeva djevojka, sadašnja Gondryjeva) nalazi se pod staklenim zvonom religioznog oca, a mentalno nestabilnog Tatea (James Ransone) muče napadaji bijesa i konstantni sukobi s djedom i bakom.

Ulje na vatru filma koji je zabranjen u mnogim zemljama dolio je sam Clark koji je u Londonu napao i nokautirao predstavnika britanskog distributera Hamisha McAlpinea poradi različitih stajališta oko situacije na Bliskom Istoku i terorističkih napada na SAD. McAlpine se zaprijetio da neće prikazati film na otoku ukoliko Clark odmah ne napusti Englesku. Kasnije se ipak predomislio te film uopće nije išao u kino distribuciju u toj zemlji. Publicitet opet nije izostao.