Zvjezdane staze IX: Pobuna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvjezdane staze IX: Pobuna

Zvjezdane staze IX: Pobuna

Star Trek: Insurrection (1998.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

100' akcija, avantura, ZF

Režija:           Jonathan Frakes

Uloge: Patrick Stewart, Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Jonathan Frakes, Brent Spiner

Scenario:        Michael Piller

Producent/i:   Patrick Stewart, Rick Berman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zvjezdane staze IX: Pobuna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
11
0.00

001 21.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Zvjezdane staze IX: Pobuna

Naime druga pružena prilika samoga Jonathana Frakesa koju je dobio nakon prethodnoga filma koju je režirao ( Zvjezdane Staze - Prvi kontakt) je solidno režirano ali i osmišeljeno djelo,koje kao takvo je ipak dosta zaostaje za prethodnikom. Naime priča koja je odlično smišljena, zapravo je metafora za genocid i iseljavanje koje su se vršili na području Hrvatske i Bosne, a koje su scenaristi odlučili iskoristiti kao osnovu same priče. Zapravo možda ste primjetili ( ili možda i niste) da svaka priča tj film kao takav ima nekakvu pouku koja, nastoji poučiti ljude o nečemu. Naime u americi sam hardvard je osmislio predavanja, gdje studenti imaju neobični način učenja. Taj način učenja je upravo gledanje Star Trek filmova i epizoda, kroz koje studenti uče o odnosima, komunikaciji. Prema istaživanju koje se provelo, većina djece više o svemiru i astronomiji nauči preko Trek serijala i Filmova nego sto nauči preko interneta ili u školi. U svakom slučaju pohvalna je ideja da se ovaj film bavi kao takav temom raseljavanja i temom izbjeglica, jer ipak i hrvatska je prosla taj dio povjesti, tako da ovaj film je sigurno dobar pokazatelj na problem izbjeglica i prognanika, koje je Jonathan Frakes dobro obradio. Plus toga mislim da zasluge treba pripisati i glumačkoj ekipi koja je ovo snimala u malo ekstremnijim uvjetima nego li inace. Ekipa je boravila u prirodnom okružju ( ne velikoj nadmorskoj visini ) te zamislite samo kako je naporno snimati na visini na kojoj je zrak rijeđi. Sve u svemu film koji je poučan, zabavan, i čak i za one koji kao takvi nisu Trekiji.
p.s
Jeste li mozda primjetili da svi parni ST filmovi su kao takvi dobri, a svi neparni... hmmm

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Semmy 19.09.2005 Ocjena recenzije : 1.0

odlično

ko voli sf,super je

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

songoku 13.09.2005 Ocjena recenzije : 3.5

Fenomenalno

Za razliku od Star trek Nemesisa, Pobuna je puno više okrenuta karakterizaciji likova. Iako mi je od Star Trek filmova najdraži First Contact, ovaj nastavak drži solidno drugo mjesto i obavezan je materijal za sve Star Trek frikove poput mene. Dok ne snime film po avanturama Kapetana Archera, neka vam ovo sjajno djelce ponosno sjaji sa police s DVD-ovima...pogledajte!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drcypher 07.09.2005 Ocjena recenzije : 3.0

samo za fanove

kako sam i sam fan ovog serijala... meni se svidilo filmsko izdanje. Ali ono doista nije ništa više nego samo jedna od epizoda prebačena na filmsko platno... dakle... tko voli, nek pogleda... stoga 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: