Ključ tajni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ključ tajni

Ključ tajni

The Skeleton Key (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

104' drama, horor, triler

Režija:           Iain Softley

Uloge: Kate Hudson, John Hurt, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard, Maxine Barnett

Scenario:        Ehren Kruger

Producent/i:   Holly Bario, Daniel Bobker, Scott Stuber

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Ključ tajni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.22
41
0.00

Kao što sam naslov kaže, na filmskom nam je meniju novi hororski triler. S južnjačkim naglaskom i nabrijan, spreman razdrmati poslijeljetnu depresiju.

Nakon silne suše s ljetnim naslovima, za protezanje filmskih kostiju, Hollywood nam je namijenio gotiku s oporim južnjačkim naglaskom. Ukoliko vam trebaju dobri (ili barem pristojno izgledni) razlozi, ulogu požrtvovne bolničarke Caroline ponijela je Kate Hudson, plavuša koju smo do sad mogli zapamtiti po romantičnim komedijama.

Progonjena činjenicom da je ignorirala očevu smrt, medicinska sestra Caroline odlučuje postati njegovateljica starijih i nemoćnih. Prihvaća posao u Louisiani te se počinje brinuti oko Bena (John Hurt) koji je zbog posljedica moždanog udara privezan za krevet i uopće ne govori. Ipak, atmosfera u kući joj se čini jeziva, a posebno je smeta Benova hladna i odsutna žena Violet (Gena Rowlands).

Nakon što joj Violet povjeri ključ koji može otvoriti sva vrata kuće osim jednih, Caroline odlučuje otkriti tajnu te preostale sobe. U sobi otkriva krv, kosti, kosu i razne instrumente koji se koriste u crnoj magiji, shvaća da je Ben žrtva vodooa, te odlučuje razriješiti zagonetku…

Ukoliko vam je potrebna neka preporuka stranih medija, Rotten Tomatoes navodi da možete očekivati natruhe 'Šesto čulo' i 'Rosemary's Baby' stila, a obećavajuća je i činjenica da scenarij potpisuje Ehren Kruger koji stoji i iza naslova 'The Ring'. Poseban je spomen zaradila i tipično južnjačka teška atmosfera, kao i uvjerljiva izvedba Gene Rowlands kojoj je, ne bi vjerovali, 75 godina. O filmu su svoje rekli i lovci na filmske greške i diskontinuitete, koje ćete ipak morati otkriti sami na moviesmistakes.com.