Beatles: Istinita priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Beatles: Istinita priča

Beatles: Istinita priča

Backbeat (1994.)

Gramercy Pictures / Blitz film i video

100' drama, glazbeni, biografski

Režija:           Iain Softley

Uloge: Ian Hart, Chris O'Neill, Gary Bakewell, Chris O'Neill, Stephen Dorff, Scott Williams

Scenario:        Iain Softley

Producent/i:   Hanno Huth, Nik Powell

Linkovi: imdb

Beatles: Istinita priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Backbeat se bavi ranom fazom formiranje velike četvorke koja je mogla izgledati kudikamo drugačije. Priča počinje u Hamburgu...

Sumnjam da postoji iole ozbiljniji ljubitelj glazbe koji usred noći ne bi znao nabrojati članove legendarnih Beatlesa, no ponajbolji rock band svih vremena mogao je izgledati bitno drugačije. U centru radnje nalazi se Beatle koji to nije bio. Njegovo ime je Stuart 'Stu' Sutcliffe.

Sutcliffe (Stephen Dorff) i John Lennon (Ian Hart) zajedno su odrasli na ulicama Liverpoola u obiteljima srednje klase. Povezivala ih je ljubav prema umjetnosti i neutaživa želja za uspjehom i priznanjem u društvu. John osniva bend i poziva svog najboljeg prijatelja da mu se pridruži usprkos njegovoj netalentiranosti. Novac koji je uštedio za umjetničku karijeru na Johnov nagovor troši na bas gitaru i tako počinje priča o Beatlesima.

Pridružuju im se Paul McCartney (Gary Bakewell), George Harrison (Chris O'Neill) i Pete Best (Scott Williams) te odlaze u Hamburg gdje nastupaju u neuglednom noćnom klubu. Uočava ih glazbenik Klaus Voorman koji zajedno s djevojkom Astrid (Sheryl Lee) često prisustvuje njihovim nastupima. Astrid se bavi amaterskom fotografijom te svojim slikama nastoji pomoći Beatlesima u potpisivanju prvog ugovora sa diskografskom kućom.

U hamburškim se danima rađa ljubav između Stua i Astrid koja je uvjerena da Stua čeka svjetlija budućnost u umjetnosti te ga nagovara da napusti bend. Tenzije rastu kako unutar benda tako i između Klausa i Astrid. Stu se nalazi na prekretnici koju, vjerujemo, nikada nije prežalio.