Krvava stranka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krvava stranka

Krvava stranka

Intermission (2004.)

Buena Vista International / Continental film

105' komedija, krimi, drama

Režija:           John Crowley

Uloge: Colin Farrell, Kelly MacDonald, Shirley Henderson, Colm Meaney, Rory Keenan

Scenario:        Mark O'Rowe

Producent/i:   Stephen Woolley, Neil Jordan, Alan Moloney

Linkovi: imdb

Krvava stranka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
4
0.00

Colina Farrella gledamo u ulozi irskog huligana. Zar vam je potrebno nešto više?

Film se otvara sa monologom Farrellovog lika, huligana koji nastoji zavesti konobaricu, bar se na prvi pogled tako čini. No baš kad njegov šarm počne djelovati umjesto da ju odvuče u krevet ljepuškasti ju Colin zvekne po sred čela da bi ju naposljetku opljačkao. Veliki zavodnik pretvorio se u lopova čiji jedini životni smisao je krađa.

Njegove aktivnosti ne prolaze nezapaženo kod detektiva Jerryja Lyncha (Colm Meaney) no on je previše zauzet snimanjem Cops dokumentarca u čemu mu pomaže TV producent (Tom O'Sullivan). John (Cilliam Murphy) ostavlja djevojku Deirdre (Kelly MacDonald) kako bi testirao njezinu privrženost no plan mu u startu propada. Deirdre ne gubi vrijeme već sreću nalazi u naručju bankara Sama koji je upravo ostavio ženu. Deirdreinoj brkatoj sestri Sally to se neće svidjeti.

Ovo je samo uvod u upoznavanje sa cijelom četom ludih iraca i njihovim problemima. Redatelj John Crowley nam relativno rano ukazuje na veze između zaista velikog broja likova što pomaže u snalaženju u vremenu i prostoru.