Labirint - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Labirint

Labirint

Labyrinth (1986.)

Columbia TriStar Home Video / Blitz film i video

101' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Jim Henson

Uloge: Jennifer Connelly, David Bowie, Toby Froud, Brian Henson, Frank Oz

Scenario:        Terry Jones, Jim Henson, Dennis Lee

Producent/i:   George Lucas, David Lazer

Linkovi: imdb

Labirint

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.53
15
0.00

Fantastična bajka s Jennifer Connely u ulozi djevojčice u potrazi za izgubljenim bratom kojeg je kralj goblina David Bowie zatočio u nadasve neobičnom labirintu.

Petnaestogodišnja Sarah (Jennifer Connelly) vrijeme provodi u svom svijetu mašte pretvarajući se da je princeza. U stvarnosti je osuđena na čuvanje malog polubrata na naređenje frigidne pomajke. Frustrirana situacijom u kojoj se našla utjehu ponovno pronalazi tamo gdje joj je najljepše, maštajući. Sanja o dolasku kralja goblina (David Bowie) koji otima njenog polubrata i rješava ju briga. Na njezino ogromno iznenađenje snovi se ostvaruju no umjesto da likuje Sarah je shrvana gubitkom.

Brat joj je sakriven u velikom dvorcu kralja goblina u središtu fantastičnog labirinta prepunog čudnovatih životinja i širokog spektra raznovrsnih zamki. Odlučna u namjeri da ga spasi ona ulazi u labirint u nepoznatom svijetu i kreće u potragu za bratom koji će, ne pronađe li ga na vrijeme, za 13 sati i sam postati goblin.

Novi svijet, svojevrsna druga dimenzija u kojoj se Sarah našla zapravo se sastoji od stvari iz njezine sobe poput lutaka i likova iz kniga kao što su 'Čarobnjak iz Oza' i 'Alice u zemlji čudesa'. Film se može pohvaliti i za ono vrijeme revolucionarnim pre-CGI specijalnim efektima Industrial Light & Magica i spektakularnim kostimima što nije toliko čudno s obzirom da su idejni tvorci Labirinta George Lucas i muppetovac Jim Henson čiji je utjecaj vidljiv u svakom kadru.