Nezaustavljivi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nezaustavljivi

Nezaustavljivi

Unstoppable (Nine Lives) (2004.)

Columbia TriStar Home Entertainment / Blitz film i video

96' akcija, avantura, komedija

Režija:           David Carson

Uloge: Wesley Snipes, Mark Sheppard, Jacqueline Obradors, Stuart Wilson, Kim Coates

Scenario:        Tom Vaughan

Producent/i:   Randall Emmett, Bob Misiorowski

Linkovi:

imdb

Nezaustavljivi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.00
1
0.00

Bivši tajni operativac Wesley Snipes konzumirao je mind-control drogu koja ga sve više udaljava od stvarnosti i vodi u smrt ne pronađe li protuotrov.

Wesley Snipes je Dean Cage, bivši pripadnik specijalnih postrojbi američke vojske koji postaje pokusni kunić novog, eksperimentalnog seruma koji konzumenta čini podložnim sugestiji te ga onemogućava u racionalnom razmišljanju i percipiranju okoline. Nakon toga njegov jedini cilj je pronalazak protuotrova za fomozni serum koji će ga naposljetku ubiti.

Na putu mu se nalazi američka vlada, koja želi spriječiti raspačivanje droge na crnom tržištu i sveprisutni negativci koji žele profitirati iz cijele situacije. Stvarne prepreke samo su dio Cageovih problema. Druge se nalaze u njegovoj glavi odnosno u rastrganosti između stvarnosti i onoga što njegov mozak pod utjecajem droge percipira.

Njegov svijet iluzija sastoji se od zatvorskih ćelija i mračnih soba za ispitivanje, dok se u stvarnosti  kreće uredskim prostorijama i hodnicima. Vrata i jednih i drugih prostorija u stvarnosti su na istom mjestu, kao i svi drugi objekti poput stolova, boca za gašenje požara isl. Jedina razlika nalazi se u Deanovoj glavi.