Blueberry - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Blueberry

Blueberry

Blueberry (2004.)

Columbia TriStar / Discovery film i video

124' akcija, avantura, vestern

Režija:           Jan Kounen

Uloge: Vincent Cassel, Juliette Lewis, Michael Madsen, Temuera Morrison, Ernest Borgnine

Scenario:        Cassidy Pope

Producent/i:   Jean-Michel Lacor

Linkovi: imdb

Blueberry

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.18
11
0.00

Adaptacija poznatog stripa Jeana Girauda vestern je o šerifu Blueberryju koji se na američkom zapadu bori sa ubojicama, odmetnicima i kriminalcima.

Vicentu Casselu pripala je naslovna uloga, ona šerifa Mikea Blueberryja, umornog čuvara pravde na divljem zapadu krajem osamdesetih godina 19. stoljeća. Njegov gradić Palomito naseljen je raznim čudnovatim likovima koji žive uglavnom s one strane zakona.

Mariah (Juliette Lewis) koja brije na Calamity Jane, za kolica vezani Rolling Bear i njegov sin Billy the Idiot (ime sve govori), geolog i bivši robijaš Prosit (Eddie Lizard) i njegov partner Woodhead te hladnokrvni ubojica Wally Blount (Michael Madsen) pomoći će vam da steknete dojam o profilu stanovništva.

Prosit se pokazuje sa pištoljem važnog nedavno ubijenog čovjeka što će mu stvoriti mnoštvo neprijatelja. Nakon neuspjelog pokušaja linča, od kojeg ga spašava Blueberry, prisiljen je napustiti grad.

Jedna od Blountovih žrtava je i Wallyjeva djevojka što šerifa tjera u potjeru za ubojicom koji se pak nalazi na indijanskom teritoriju u potrazi za skrivenim zlatom. Pridružuje mu se i Prosit čiji motiv također leži u sjajnom metalu.