Batman: Početak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Batman: Početak

Batman: Početak

Batman Begins (2005.)

Warner Bros. / ISSA film i video

140' akcija, krimi, fantastika

Režija:           Christopher Nolan

Uloge: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy

Scenario:        Bob Kane, David S. Goyer

Producent/i:   Larry J. Franco, Benjamin Melniker

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Batman: Početak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.27
138
0.00

morelikyliky 05.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

5

dao sam 5 cisto da popravim prosjek a ne mogu biti objektivan kada se radi o filmovima sa mračnim junakom film je zasluzio 4.6 meni je ipak predobar saznajemo povijest betmena a on je ipak i dalje mračan sa onim kull glasom bejla a super mi je scena kad se prvi put pojavljuje u odijelu i kad razbija prozor i hvata onu budalu za vrat ''I am Batman.''-''Nice choat'' tnx hahah i ona ''who you working for?'' drago mi je da smo vidjeli nesto novo i promijenili burtonove ideje baš kada su svi mislili da je nemoguce naci neku novu pricu za pocetak betmena ali ovo je savremeni betmen i mnogo mi se sviđa realni dio također ovo je mracni lik nove generacije i ne bi trebalo da se zivi u proslosti i prica da nije dostojan onih burtonovih filmova jer ovaj film to sigurno i jest jer bi se ja pojeo da nije nesto novo skrojeno o betmenu a mnogi su burtonove filmove gledali u djetinjstu i jednostavno kada pogledaju film vrate se u proslost i dobra stra vremena i meni je ful kul ona zima u drugom dijelu jos ako napolju pada snijeg odmah zgrabim Batman RETURNS i totalno se opustim uzivam hehe ali vrijeme je bilo i nesto ozbiljnije da vidimo sve u sve ocekujem zimu i u trecem nastavku a na THE DARK KNIGHT ne treba trositi rijeci jer 0.4 nedostataka ovog filma je popravio bas drugi dio jedva cekam 20. juni -ili juli)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Raleosijek 11.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

pišem malo kasno al ajde.......

gledam tu neke komentare, dosadno ovo ono, film je mračan i takve gluposti... batman mora biti mračan, i burtonov je bio mračan pa je bio fenomenalan..... onda ona dva nastavka su snimana za djecu koja idu u 1 razred, a nolan je vratio btmana na ono što on mora biti, čak po mom mišljenju bolje nego što je burton napravio...... i što mi se najviše sviđa u ovom djelu je što saznaješ kako je svbe počelo.....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 02.11.2009 Ocjena recenzije : 1.0

DVA PALCA GORE

Nakon Burtonovih fantastičnih klasika Batman i Batman Se Vraća,te Schumaherovih katastofa Batman Zauvijek i Batman&Robin,mladi,ambiciozni redatelj Christopher Nolan napravio je odlično filmsko djelo koje je serijalu o Batmanu vratilo dušu i srce.
Burtnovi filmovi imaju stripovski ugođaj,što im daje šarma,te imaju odlične izvedbe Jacka Nicholsona i Micheala Keatona.Nolanov Batman Početak je mračan,akcijski ali i psihološki krimić koji prati lik i djelo tajkuna Brucea Waynea od mlađih dana pa do dana kada je postao maskirani osvetnik Batman.
Upravo zbog tog naglaska na lik Brucea Waynea publika ostaje podijeljena po pitanju jeli bolji Burtonov Batman ili pak Nolanov.Dio publike podržava bolji uvid u Wayneov lik dok drugi dio smatra kako je Wayne misteriozni,tajnoviti tajkun koji se maskira u osvetnika te da ne valja pretjerano otkrivati njegov karakter jer je ta tajnovitost Burtnovu Batmanu davala poseban šarm.Film ima vrlo zanimljivu priču sa odličnom glumačkom izvedbom Christiana Balea i ostalih glumaca,a glavni negativac ovaj put je Liam Neeson.Scenarij je dobar,a režija se nekima možda neće svidjeti zbog mračnog ugođaja kojim je Nolan vjerovatno inspiriran filmom Michaela Moorea Vrućina sa Pacinom i DeNirom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Jimbo 17.10.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Batman!!

Odličan novi početak serijala o Batmanu...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 08.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Batman još živi .........

Nema tu puno priče, Bale je izvrstan u ovom filmu a kada glumac da sve najbolje od sebe za ulogu, pokaže sva svoja stanja transformacije u liku, to jaku puno daje težini filma, naravno uključujući i vrhunsku ekipu. Burtonov Batman ili Nolanov Batman?
Dajem glas drugome, ima boljeg Jokera u rukavu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

elpadrino 06.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

5

super film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bogart 09.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

the best

ovaj mi je najbolji od svih do sada ostali su bili isto dobri (osim zadnjeg) ali su mi ostali bili malo djetinjasti

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Kaka 22 21.04.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Najbolji od sviju

Pošto sam fan Batmana od djetinjstva, jedva sam dočekao ovaj film(7 dugih godina bez omiljenog mi junaka). Film ima dobru pricu(jedina mi je zamjerka ono s nindžama), odlicne glumce i super efekte, vrlo napet. Mažda je film trebao imati malo više mracniji Gotham , ali i ovaj je u redu, a mana mi je što nema klasičnog neprijatelja, ali tu je THE DARK KNIGHT summer 2008.Jednostavno odlično i nadam se dobrim nastavcima, te da bude popularniji od Spiderman shita.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

filmaš 18.08.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Batman Begins

Najbolji Batman,i glumac i film.Praktički remek djelo,jednostavno savršeno.Must see!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 07.08.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Malo se udaljilo

od onoga što je Bateman bio u početku ali za to je došlo i vrijeme. Zamislite da se ovaj nastavak snimio u sličnoj inačici kao i njegovi prethodnici.Sve što bi od tog filma bilo jest eventualo "slatko". Sa ovim nastavkom Bateman ima budučnost u snimanju nastavaka a ja im se i veselim

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Rase 28.09.2006 Ocjena recenzije : 1.5

Dosadan

Dosadan i glup.Toliko je mracan da nista nisam dobro vidila za ovaj film.Ni blizu istoimenom stripu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bruno456 23.09.2006 Ocjena recenzije : 0.0

odlican

film je stvarno super za razliku od schumacherovih,koji su bili losi.ipak,fali mi ono nesto;kao muzika i stvarni protivnici a ne majmuni ko sto su ninđe i covjek s vrecom na glavi.nikad vise batman nece biti ko burtonov,ali kao veliki fan svaki cu sa zadovoljstvom pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Topper Harley 13.07.2006 Ocjena recenzije : 2.0

nije loše

Osobno mi se vrlo dopadaju Burtonovi Batmani, i ovaj novi mi naravno nije ni blizu njima. No ako ga usporedim sa svim onim Batmanima koji su nakon Burtonovih izašli, onda je i više nego dobar. Film je mračan, atmosfera nije loša, no muzika me razočarala, pogotovo je razlog tome što odmah Batmana povezujem sa onom muzikom koja se pojavljivala u Burtonovim ostvarenjima, muzikom koja je bila preupečatljiva da bi se mogla izostaviti. Odnos između Bale-a (aka Šišmišmen) i Katie (aka Rachel) mi je bezvezan, Katie mi djeluje previše cmoljavo, kao da je su je copy-paste iz neke serije tipa Felicity.A posebno je upečatljiv batmobil u ovome nastavku, podsjeća na tenk i tako se i vozi. Izgleda da su zaista bili inspirirani... U jednom dijelu filma to čudo ide po krovovima i preskakuje sa zgrade na zgradu, da ne spominjem to što je Batman njime praktički pola grada razvalio dok je bježao, a pri tome, naravno, nitko od civila niti policajaca nije poginuo... pobogu, koja je vjerojatnost da svi ostanu živi; takve stvari jednostavno kvare atmosferu. Ovaj Batman ima sreću što je toliko njegovih prethodnika bilo karastrofalno, tako da ovako ispada i dobar, sve u svemu, bolji je nego što sam očekivao.

Ocjena: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 13.06.2006 Ocjena recenzije : 1.67

Sismis..nadajmo se bez nastavaka

Film je dooossadan !! Nikad ga u potpunosti nisam ni skontala!!.. Ali znate vec pricu..koja je u ovom slucaju trebala biti realnija..ali uz pakovanje realnosti dobili ste bonus: dosadno ..Tip u koznom, odjelu sa svojom "cool" simis maskom.. koju je u ovom slucaju narucijo od neke kineske kompanije u 1000 komada ...zaljubi se u jednu sexy ribu (koja je Katie Holmes , cura koja se pobrinula da se cuje za ovaj film tako sto se smuvala s Tom C.).. i bori se za svijet protiv zla.. a zlo predstavlja neki ludjak (koji je u svakom slucaju prilicno sladak) sa vrecom na glavi..ccccc..fakat vrecom ... I znate vec kraj ..
Film totalno nema smisla ..ali ko voli nek izvoli..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bbsantic 09.05.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Najbolji Batman

Najrealniji od svih dosadašnjih Batmana i savršena bajka za sve one koji vjeruju da netko od krvi i mesa može postati superheroj i boriti se protiv svih negativnosti u društvu koje se uspoređuju s onim današnjima: korupcija u filmu podsjeća na Hrvatsku, a tu je i lagana usporedba s ostatkom realnog svijeta. Odlična glumačka ekipa, puno izvedive akcije i super film nakon kojeg poželite obući batmanovo odijelo i krenuti u borbu protiv kriminala :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tommy 12.12.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Batman?

"Znaš li koja je razlika između Batmana i drugih suprerjunaka npr. Supermana? Bruce Wayne je čovjek, a Batman je maska. Dok je kod Supermena obrnuto Superman je čovjek, a Clark Kent je maska." – Nešto u tom smislu je rečeno u jednom filmu.
Ako se pitamo koja je razlika između Tim Burtonovog Batmana i Christopher Nolanovog možemo upotrijebiti citat sa početka teksta. Središte Burtonovog filma je Batman kao superjunak koji se u mračnom gradu bori protiv korupcije i karizmatičnih loših momaka (Joker i Penguin) na koje je stavljen veliki značaj. Dok je u Nolanovom Batmanu potpuno drugačije, centar pozornice preuzima Bruce Wayne u svom 'ljudskom' obliku i Nolan nas tokom filma upoznaje sa psihom Bruce Waynea.
U ovom filmu također saznajemo i koji su motivi Batmana, zašto je postao šišmiš i odakle mu cijeli niz super opreme. Jednom rečenicom ovaj film nam otkriva sve o Batmanu, ali možda je upavo i to mana. Jer ono što je krasilo Batmana je atmosfera mraka i nepoznanice što u ovom filmu uopšte ne postoji.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 06.12.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Princ tame se vratio

I prije nego što sam pogledao film, čuo sam o njemu smo riječi hvale. Nakon što sam ga pogledao bilo mi je lakše jer sam siguran da se u rukama Nolana Batman vratio u svom punom sjaju i jedva čekam nastavak koji nam je i natuknut na kraju filma (samo do ga režira opet Nolan, a ne daj Bože da ga daju nekom drugome kao što su Burtonovo dijelo dali Schumacheru koji ga je unakazio).Priča filma je odlična , Bale u ulozi Batmana briljira, a jedina zamjerka ( ustvari više je to dobronamjerna kritika) je da su Burtonovi bad guysi bili bolji. Nicholson je genijalan kao Joker, DeVito briljira kao Pingvin i oni zapravo nose oba Burtonova filma.
Nolan samo neka nastavi ovako i svi ljubitelji princa tame će doći na svoje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ALIEN 5 04.12.2005 Ocjena recenzije : 1.33

A Tim Burton??

Ovaj je film puno bolji od prethodna 2 nastavka.....Sve je u njemu donekle o.k.....Samo nema mi onaj šarm koji je imao prvi dio.....Nedostaje mi toplina prvog dijela......Christian Balle je u ulozi Batmana briljantan no glumačka postava prvog djela kultnog serijala je puno moćnija.............Pogotovo Jack Nicholson u ulozi Jockera......

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nemol 04.12.2005 Ocjena recenzije : 2.5

odlično iako besmisleno

Veliki sam ljubitelj Burtonovih Batmana, štoviše "Batman returns" smatram jednim od svojih najdražih filmova, i karikiranje tog mračnog i pomalo zlokobnog strip junaka u daljnjim nastavcima sam srećom, snagom svog duha, pratio s debelim ironijskim odmakom. Odluka da se njegovo uskrsnuće prepusti redatelju solidnog "Mementa" i precjenjene "Insomnie" smatrao sam dobrim potezom. Čovjek je in, zna pristupiti liku s dostojanstvom, ne dozvoljava da mu priča klizne niz ruku, iako se često iza naoko modernog pristupa krije samo dojmljiv šminkeraj. I takav je i novi Batman. Pametan, mračan, ali nimalo originalan film koji samo reciklira sada vrlo
moderan pristup da se strip junaka tretira kao lika neke antičke drame. E pa neće ići. Umjesto melankolije dobili smo hibrid koji bi puno toga a nakraju ne dobijemo baš ništa. Problem Batmana je što je on zanimljiviji kad o njemu ne znamo ništa ili pak vrlo malo, u njegovim stripovima pozornica je prepuštena karizmatičnim negativcima i samo tako stvar funkcionira. Kad se naglasak da na njega dobijemo samo jeftino psihologiziranje koje srećom ne prelazi u banalnost jer je Nolan predobar redatelj. Batman je bez sumnje redizajniran za novo doba, doba new age - a, globalizacije, ekoloških katastrofa, negativaca iz Trećeg svijeta i općeg nepovjerenja u društvene institucije. I taj dio rekonstrukcije me je jedino dojmio. Ali ruku na srce sve te poruke mogle su se izreci i bez šišmiša. Odlično ali besmisleno i bespotrebno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 26.11.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Batman begins

Ne da sam ikad razmišljao o tom, ali bit će da je Batman moj omiljeni superjunak. Valjda zato što to i nije u punom smislu riječi, kao i zbog izražajne mračne note, koju je tako briljantno iz stripa na film prenio Tim Burton. Njegov je posao pokušao nastaviti vjerojatno najgori priznati mainstream redatelj Joel Schumacher, počinivši dva uzastopna filmska zločina. "Batman Begins" mi je u najavama zvučao kao povratak serijala u top formu. I film je uistinu fenomenalan. Ne toliko dio serijala, koliko prepravka. Tek da cijela priča dobije temelje. Ozbiljan, a dramaturški totalno stripovski. Mračan, a dinamičan i uzbudljiv. S Batmanom koji izgleda opakije nego ikad (svakako zasluga uvijek odličnog Christiana Balea). Istina, prvih pola sata ostavila su me prilično skeptičnim, ali sve što se potom događalo prvorazredan je filmski doživljaj. Usporedba s Burtonovim ekscentričnim remek-djelima je suvišna, a sa Schumacherovim katastrofama neumjesna. Više od toga nemam potrebe reći.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: