Smetalo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Smetalo

Smetalo

The Third Wheel (2002.)

Miramax Films / Blitz film i video

88' komedija, romansa

Režija:           Jordan Brady

Uloge: Luke Wilson, Ben Affleck, Denise Richards, Matt Damon, Jay Lacopo

Scenario:        Jay Lacopo

Producent/i:   Ben Affleck, Matt Damon, Yoram Pelman

Linkovi: imdb

Smetalo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

Luke Wilson je napokon smogao hrabrosti kolegicu Denise Richards pozvati na spoj te je, sav uzbuđen, autom pokupio beskućnika koji im se pridružuje.

Prvi dio filma rezirviran je za upoznavanje glavnih protagonista, prije svega sramežljivog, pomalo čudnog Stana (Luke Wilson) i njegove atraktivne kolegice Diane (Denise Richards). Iako je na samom početku vidljvo da se Stan zapalio za Diane nikako da učini prvi korak. Ipak, nakon 15 mjeseci skupljanja hrabrosti odlučio je pokušati, pa šta bude.

Na njegovo i naše veliko iznenađenje ona pristaje, no Stanova večer snova pretvara se u noćnu moru nakon što dvaput autom pregazi istog čovjeka, beskućnika Phila (Jay Locopo) koji im se pridružuje na prvom spoju. Philu (aka smetalo) baš i nisu sve na broju te Stan, kako bi se iskupio, odlučuje svoj date staviti na čekanje ne bi li mu pomogao.

Pitate se gdje je Ben Affleck? I mi isto. U svakom slučaju osnovna mana ove romantične komedije je nedostatak kemije između glavnih protagonista, a i o humoru bi se dalo raspravljati. Istaknimo još da film potpisuju Ben Affleck i Matt Damon koji su ga navodno snimili kao uslugu prijatelju?