Kup - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kup

Kup

A Shot at Glory (2000.)

Mac Releasing LLC / Blitz film i video

115' drama

Režija:           Michael Corrente

Uloge: Robert Duvall, Michael Keaton, Ally McCoist, Brian Cox, Kirsty Mitchell

Scenario:        Denis O'Neill

Producent/i:   Steven Bowman, Billy Heinzerling, Roger Marino, Denis O'Neill

Linkovi: imdb

Kup

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Američki fim o nogometu (soccer) sa Robertom Duvallom u ulozi old-school trenera i Michaelom Keatonom kao razmaženim američkim vlasnikom.

Poznavatelje najvažnije sporedne stvari na svijetu ovaj će lead nedvojbeno asocirati na trenutno (2005. je) aktualnu borbu navijača, vlasnika i američkog tajkuna Malcolma Glazera koji si za siću od 800mil. funti želi kupiti Manchester United, najbogatiji nogometni klub na planetu. Ipak, ovdje je situacija malo drugačija.

U igri je škotski klub Kilnockie FC čiji se nezadovljni, američki vlasnik (Michael Keaton) prijeti da će klub preseliti u Irsku. Na klupi je menadžer iz Glasgowa, stara škola Gordon McLeod (Robert Duvall) koji osim na terenu ima problema i u privatnom životu.

Protestant Gordon ne želi razgovarati sa kćeri (Kirsty Mitchell) samo zato što se udala za katolika. Gordonovom timu ne cvjetaju ruže te angažiraju domaćeg dečka, nekoć veliku, razmaženu zvijezdu Celtica koji dolazi kao šećer na kraju ionako nesređene situacije u njegovom životu.

Ukoliko Robert Duvall nije na vašoj listi omiljenih glumaca preporučamo vam da zaobiđete ovaj naslov iz razloga što je starkelja gotovo cijelo vrijeme u prvom planu. Duvall je kao vino, što stariji to bolji.