Ozloglašeni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ozloglašeni

Ozloglašeni

Inquietudes, A Sight For Sore Eyes (2004.)
137' krimi, drama, misterija

Režija:           Gilles Bourdos

Uloge: Grégoire Colin, Julie Ordon, Brigitte Catillon, Laurent Grévill

Scenario:        Michel Spinosa, Gilles Bourdos

Producent/i:   Ève Machuel, Christophe Rossignon

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službeni site i trailer

Ozloglašeni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Odličan književni predložak je tu, no putem je nešto krenulo krivo. O čemu se točno radi, čini se, doznat će samo hrabri.

Francuski je redatelj Gilles Bourdos posegno za jednim od djela uvijek rado ekranizirane književnice Ruth Rendell, romanom 'A Sight for Sore Eyes'. Osim njegovih prstića, i mnogi su se drugi, puno poznatiji i priznatiji, lijepili za Ruthine priče, spomenuti ćemo ovom prilikom samo Pedra Almodovara (Živo meso).

Film priča priču Bruna Kellera (Grégoire Colin), studenta moderne umjetnosti, ujedno i obećavajućeg umjetnika koji ima 'mali' problem obuzdavajući svoje ponekad vrlo agresivne izljeve bijesa. Kao i svako mlado čeljade, ima potrebu za bliskošću, partnerom, toplim bićem kojeg i pronalazi u liku svoje djevojke Elise Gardet (Julie Gordon).

Elisa je prava ljepotica, no potpuno shrvana traumom iz djetinjstva kada joj je na njene oči ubijena majka. Pomajka, paranoidna oko mogućeg povratka ubojice koji bi dokrajčio i kći, cijeli je život pretjerano štiti. Nije niti Bruno bez trauma iz djetinjstva…
 
Ponaosob ih upoznajemo na samom početku filma, a nakon fatalnog susreta počinje igra mačke i miša prepuna simbolike, i vizualne i narativne. Koliko god inicijalni kredit književnog predloška zvučao odlično, puno je zamjerki upućeno i na adresu glumaca, scenarističkog para i općenito prilično nekoherentne priče.