Riddickove kronike: Mračni bijes - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Riddickove kronike: Mračni bijes

Riddickove kronike: Mračni bijes

The Chronicles of Riddick: Dark Fury (2004.)

Universal Pictures / Blitz film i video

30' akcija, animirani, ZF

Režija:           Peter Chung

Scenario:        Brett Matthews

Producent/i:   John Kafka, Jae Y. Moh

Linkovi: imdb

Riddickove kronike: Mračni bijes

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Autor Animatrixa učinio je za Riddicka isto što i za Matrix sagu - snimio animiranu priču koja nam daje uvid u pozadinu glavnog lika i njegovog svijeta.

Riddick (Vin Diesel), Jack (Rhiana Griffith) i Imam (Keith David) plove svemirskim bespućima u svom odmetničkom brodu sve dok ih ne presretne brod plaćenika u potrazi za svježim mesom. Komadantica Junner naređuje svojim ljudima da uhvate Riddicka i ekipu no umjesto njih iz broda izlazi čudan predmet nalik na futuristički airbag. Tu na scenu stupa Riddick koji u svom stilu sreže nekoliko bad guysa prije nego što ga uhvate.

Junner ih isporučuje na dugo i široko poznatom Chillingworthu, legendarnom lovcu na glave. Riječ je velikoj kolekcionarki koja najvrijednije primjerke voli zamrznuti i uvrstiti ih u svoju bogatu kolekciju. Ovo je sigurno zanimljivije od skupljanja sličica, salveta ili markica. Prije nego što će ga zamrznuti, iako nije ubojica, Chillingworth baca Riddicka u arenu zajedno sa Jackom i Imamom i nekoliko neprijateljski raspoloženih monstera.