Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće

Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće

Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (2003.)

Discovery film i video

103' drama

Režija:           Ki-duk Kim

Uloge: Yeong-su Oh, Ki-duk Kim, Young-min Kim, Jae-kyeong Seo

Scenario:        Ki-duk Kim

Producent/i:   Lee Seung-jae

Zemlja:          Južna Koreja

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.83
29
0.00

johnyazra 03.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

nešto posebno

Ovaj film je remek djeloo,preporuka za pogledati od 7 do 77 godina..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

amrich 27.08.2009 Ocjena recenzije : 0.0

pitanje

film je jako dobar i poucan, ali me samo zanima zasto sluze ona vrata... jer oko vrata je bilo jezero koje se moglo jednostavno zaobici camcem, ali to nisu radili, nego su prolazili kroz ta vrata....

i prvi put je ona izasla prva kroz vrata i kad je on nju posao poljubiti ona ga je odgurnula, drugi put je on nju provukao kroz vrata pa se desilo ono... :D
da li to ima neke veze????

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ahlmash 03.06.2006 Ocjena recenzije : 4.0

lijepo upakirana zen pizdarija

Ovaj film je na mene ostavio prejeben dojam. Radnja je naizgled jednostavna: budistički svećenik u nekoj vukojebini sa radnim vremenom od 12 do 13 sati i jednosatnom pauzom za ručak poučava svog učenika svim zen pizdarijama, meditacijama i nezaobilaznom smislu života. A onda na scenu stupa bljedunjava androgina ženska koja će tzv. učenika dignuti, ne u stanje nirvane, nego dignuti… ma baš dignuti…(the best of- u čamcu). Ali sve je to s ukusom! Što bi rekli: Kama-malo sutra…Uglavnom, fanatični obožavatelji koreografiranog kung fu nasilja neće doći na svoje, ali film svakako vrijedi pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 30.05.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Proljeće, ljeto, jesen, zima....i proljeće

Jedno od mojih najljepših putovanja :)! Čista magija!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

un_chienne_andalou 29.05.2006 Ocjena recenzije : 5.0

da, takvi filmovi jos postoje!

vau! vaaauuuu! koje iznenadjenje, koji film, koja poruka, koja tisina!!! odavno nisam gledala filmski uradak gdje ni imema, niti dijalozi nisu toliko bitni, koliko je vazna priroda, poruka, i POUKA. ako se ikad pozelite hesse-ovog sidarte, ovaj film je kao stvoren za vas. poput kakve reinkarnacije, "proljece, ljeto..." nas uci o zivotu jer je POPUT zivota. bolno, poucno i nepredvidljivo. gledati i OSJETITI. a potom se malo zamislit, molim lijepo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lambchop 30.12.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Sa Kimom Ki-dukom nema zezanja, on se bavi samo bitnim, pa je mudro odabrao i seting koji potcrtava takvu namjeru. Ako nemate para za gojzerice, odmorite se od gradske vreve na par sati gledajući ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 29.12.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Meditacija života

Gledajući ovaj film, sa frendom sam komentirao - a je ti Kinezima problem napraviti dobar i lijep film sa ovakvom prirodom i folklorom! - ovo je naravno bila šala! Kim-duk Kim je napravio jedan od najljepših filmmova posljednjih godina!
Film koji je priča o životu, o različitim dobima odrastanja, o različitim osjećajima, o manje-više smislu života kroz nevjerovatnu atmosferu. U filmu se vrlo malo toga govori, cijeli film pušta da govore djela. A to je ono bitno - poručuje nam mudri redatelj!
Film koji obiluje prekrasnim prizorima i prekrasnom glazbom (zamislite samo prizor plutajućeg samostana na jezeru kada je ono smrznuto, nešto predivno).
I film koji priča najjednostavniju i najkompliciraniju priču života - a to je priča o životnom ciklusu (što nam i sam naslov poručuje).
Sve se vraća u krug i opet ostaje vječno pitanje - kokoš ili jaje?!
Ocjena: Vrhunska meditacija : 5!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: