Oprosti za kung fu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oprosti za kung fu

Oprosti za kung fu

Oprosti za kung fu (2004.)

Blitz film i video

70' komedija, drama

Režija:           Ognjen Sviličić

Uloge: Daria Lorenci, Filip Radoš, Ivica Bašić, Luka Petrušić, Vedran Mlikota, Vera Zima

Scenario:        Ognjen Sviličić

Producent/i:   HRT

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi: trailer
imdb

Oprosti za kung fu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.19
31
0.00

almanzor 30.11.2006 Ocjena recenzije : 4.5

Super Film

Mislim da je ovo jedan od boljih hrvatskih filmova.Baš sam se dobro ismijao dok sam ga gledao.Glumci su mi super,za onog Matu (minerea) sam čuo da uopće nije profi glumac i da je tip diplomirao ekonomiju.Uglavnbom super je film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tweetica 26.11.2006 Ocjena recenzije : 3.25

nazalost, realno..

prekrasan film.. odlica odabir glumaca, iako i dalje smatram da bi vera zima trebala dobiti neku bolju, jacu ulogu.. aka meryl streep.. ali ipak je ovo hrv. film..

sve u svemu, film je odlicno napravljen.. zapravo je vrlo tuzan jer je 21.st. a u nasoj zemlji jos uvijek postoje ljudi poput ovih mjestana iz filma..

steta.. bit ce bolje za nekih 50-100 godina.. valjda..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Josip006 16.07.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Da bi bilo dobro i uvjerljivo, mora biti "domaće"

... i ne samo "domaće" već i dobro napisano i iskreno, razgovijetno režirano, glumci moraju nositi kostime koji odgovaraju njihovim ulogama, te treba snimati na lokacijama i u scenografijama u kojima je logično da se događa priča koju autor želi ispričati, zatim sve mora biti s razumijevanjem odglumljeno, snimljeno u stilu svega ostalog u filmu i montirano tako da ne bude dosadno. I eto ti sjajnog filma poput Oprosti za Kung Fu. Recept vrijedi i za ne-Kung Fu filmove.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 13.05.2005 Ocjena recenzije : 2.5

nada hrvatskog filma

Ajde, konačno da vidimo da se i kod nas mogu snimiti zaista jako dobri filmovi sa malim novcima.
Sviličić potvrđuje svoj talent, snimajući zaista jako dobru humornu dramu koja vrlo vjerno ocrtava stanje naše zadrte nacije...
Sjajan redateljski posao, prelijepi kadrovi uz sjajno odabran krajolik, te zaista konačno dobra gluma koja ne prerasta u kazališno preglumatanje na tekućoj vrpci. Posebice su mi odlični bili Radoš i Zima kao roditelji.
Film nije klasična komedija brzog ritma, nego je sporije, ali mu ne bi pristajalo da ima brži ritam. Moram ipak dati jednu zamjerku filmu, a to je prekratko trajanje - samo 70 minuta. Iako konačno gledam film koji se ne oteže bezrazložno na preko dva sata, ovo je ipak malo, te imam dojam da se još moglo teme iskoristiti.
Ocjena: 4. Htio sam dati i pet zbog nacionalnog zanosa, no moram ostati objektivan...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinavus 03.05.2005 Ocjena recenzije : 4.67

Vrlo dobro...

Jako sam zadovoljna ovim filmom. Topao, nježan i brz taman toliko koliko treba biti takav film. Jedino mi je žao što nije trajao barem pola sata više, jer sam imala dojam da se iz ove teme na ovaj način moglo još toliko, a da bude jako kvalitetno. Npr. osvrtanjem malo više na okolinu iz čije se stvarne primitivnosti moglo dati barem koliko iz primitivnosti obitelji koja je centar priče. Ali svejedno, svaka čast... Osim toga Daria Lorenci uz ovakve će kvalitetene scenarije i svoj nevjerojatni talent, pokazati kako će s vremenom ući na naš, nažalost slabašan, popis vrhunskih glumačkih imena...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kramer 09.04.2005 Ocjena recenzije : 4.11

I mi možemo kad hoćemo!

Jedan od rijetkih domaćih filmova bez nasilja, ratova (ustaša,partizana,branitelja...), narkomana, kurvi i loše glume. Napokon se netko sjetio iskoristiti potencijal Dalmatinske zagore, njen šarm, pitoresknost, smisao za komično, ali i za surovo, okrutno i tragično. Nepretenciozan,inteligentan i ponajprije duhovit film pokazuje da i Hrvati mogu napraviti nešto što neće gledati samo redateljeva uža rodbina. Jednostavna, ali slojevita priča,odlični glumci, dobra fotografija,duhoviti dijalozi i prepoznatljive situacije su sastojci za dobar i uspješan film poput ovoga, a on to sve ima. Sviličić dokazuje da se može napraviti dobra stvar s malo para i puno ljubavi prema onome što radi. Svaka čast, ovaj film ulijeva optimizam za budućnost hrvatskog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Laa Laa 24.03.2005 Ocjena recenzije : 3.75

4 prema 5, ali dat ću 5 zbog zalaganja

Odličan film!
Već se dugo nisam tako dobro nasmijala u kinu, a do jučer mi je bilo nezamislivo da bi mi se to moglo dogaditi za vrijeme nekog hrvatskog filma. Napokon autohtoni celuloidni prozvod i odmah zlatna medalja za kvalitetu! Super priča, odlični glumci (moji favoriti - tata i Mlikota - spajatelj usamljenih srdaca). Bez preglumljavanja, glupih dijaloga. Ima tu nekih dječjih bolesti ("muhice" po ekranu i sl.), no ne treba biti sitničav! Neka petica Sviličiću bude poticaj za daljnji rad. :) Sjedni, odličan!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: