Hitch - Lijek za modernog muškarca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hitch - Lijek za modernog muškarca

Hitch - Lijek za modernog muškarca

Hitch (2005.)

Sony / Columbia Pictures / Blitz film i video

115' komedija, romansa

Režija:           Andy Tennant

Uloge: Will Smith, Eva Mendes, Philip Bosco, Michelle DiBenedetti

Scenario:        Kevin Bisch

Producent/i:   James Lassiter, Will Smith, Teddy Zee

Linkovi:

službeni sajt
trailer
imdb

Hitch - Lijek za modernog muškarca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
47
0.00

Život s početka tisućljeća sve je no jednostavan. Ono što bi trebalo biti najljepše uvijek ispadne najsloženijim: tu upada Hitch, majstor za veze.

Urbana legenda, dosjetka producenata ili stvarna osoba, neka za sada ostane otvoreno, no u tamo dalekom megalopolisu po imenu New York stanuje Alex 'Hitch' Hitchens. Neki za kruh zarađuju popravljanjem  tostera, neki dostavom pizza, neki neurokirurgijom, a neki, poput našeg Hitcha, sparivanjem slobodnih dječaka (muškaraca) sa slobodnim djevojkama (ženama). Vjerojatno su dozvoljene i druge kombinacije, no to sad i nije toliko bitno. Bitno je da se o radi o majstoru svog zanata i da je o njemu snimljen film.

Posao doktora za dejtanje (Smith) je jednostavan: pripremiti klijenta za tri izlaska, uz, naravno, malu novčanu donaciju. Kako kažu one tete po rubrikama 'vjerovali ili ne': ja ništa ne naplaćujem; to je njihov poklon meni. I tak do treće vile na pitomim obroncima u blizini mora. No tešku artiljeriju na nevinu komediju baš i ne treba izvaditi, pa evo još pokojeg momenta iz Hitchevih avantura. Ma koliko bio slick i cool u jednom trenutku ljudska verzija Iskrice kroči u nepoznato: kako osvojiti djevojku u koju se istinski zaljubi (Mendes). Već je i samo to dovoljan izazov (malo je teže kad ti nije svejedno, zar ne?), ali on pri tom želi i sačuvati svoj stvarni identitet. Djevojka je naime novinarka s poslom u tabloidu koji sadrži uglavnom rubrike koje smo maločas opisali. Njena je misija pronaći tog Hitcha, i razotkriti njegove šarlatanske poslove.

Za kraj smo vam sačuvali djelić mudrosti svemogućeg gurua za veze:  'Bez obzira tko, bez obzira kada, bez obzira gdje; svaki muškarac ima šansu pomesti s nogu bilo koju ženu. Treba mu samo dobra metla.' 

Jeste li čuli dečki!?