Najluđi odmor - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Najluđi odmor

Najluđi odmor

Johnson Family Vacation (2004.)

Fox Searchlight Pictures / Continental film

97' komedija

Režija:           Christopher Erskin

Uloge: Cedric the Entertainer, Vanessa L. Williams, Solange Knowles, Bow Wow, Gabby Soleil

Scenario:        Todd R. Jones, Earl Richey Jones

Producent/i:   Andrew Sugerman

Linkovi: imdb

Najluđi odmor

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.14
7
0.00

DragonRage 19.09.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Johnsonovi,bljeda kopija Griswoldovih...

Neduhovita crnačka obiteljska komedija napravljena po uzoru na popularni komični serijal iz 80-ih,National Lampoon's Vegas Vacation,Christmas Vacation,European Vacation i American Vacation sa Chevy Chaseom u glavnoj ulozi.
No za razliku od tih filmova,ovom "odmoru" fali humora,čari i uzbuđenja da bi se mogao svrstati u rang s tim filmovima.Produceni su se vjerovatno nadali da će ovim filmom ponovno oživjeti National Lampoon's Vacation serijal pod imenom Family Vacation,ali ovoga puta sa obitelji Johnson umjesto Griswold,no i nisu baš uspjeli u tome jer ovaj film je neslavno propao na kinoblagajnama,31 mil $ zarade.
A i Johnsonovi nemaju karizmu Griswoldovih,iako su svi sastojci za dobru i slični komediju tu,disfunkcionalna mnogobrojna obitelj,putovanje prepuno pustolovine,ljubomorni buraz glavnog lika(sječate se otkačenog Randy Quaid iz National Lampoon's serijala)itd.
No u cjelini sve je to nekako predosadno i neuzbudljivo.Film traje 90-ak min.,a ja sam imao osječaj kao da traje barem 2 sata,ako ne i više.Nasmješio sam se svega tri puta,eto toliko o uzbuđenju.
Glumačku ekipu predvodi inače poznati komičar umjetničkog imena Cedric the Entertainer koji je do sad često večinom igrao sporedne komične likove u filmovima poput Be Cool,Serving Sara,Zavedi me,Razvedi me ili Brijačima 1&2 u kojima sam ga prvi put i vidio,iako sam kasnije skužio da se pojavio i u Kući Debele Mame.
Ovo mu je bio prvi film u kojem je ima glavnu ulogu,te nosi cijeli film na svojim leđima uz malu pomoć sexy(s obzirom na godine,45)Vanesse L. Williams.
No nije uspio u tome,kao što sam več ranije rekao,no nije on kriv,več krivcem za ovaj neuzbudljiv i nesmješan film smatram redatelja debitanta Christophera Erskina,koji je do sada režirao samo glazbene spotove,pa se vjerovatno i nije baš najbolje snašao u dugačkoj formi,a i sam scenarij je dosta mlak i pun več viđenih klišeja uobičajenih kod takvih komedija.
No nije sve baš tako crno,radi se ipak o toploj obiteljskoj kom.pa će mlađi uživati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kuhi 05.02.2005 Ocjena recenzije : 2.0

OK........

nije loša komedija iako je sve to već viđeno. gledat samo kad nema ništa drugo na telki ili u kinu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kuhi 05.02.2005 Ocjena recenzije : 0.0

OK......

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: