Napad na policijsku postaju 13 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Napad na policijsku postaju 13

Napad na policijsku postaju 13

Assault on Precinct 13 (2005)

Rogue Pictures / Discovery film i video

109' akcija, krimi, triler

Režija:           Jean-Francois Richet

Uloge: Ethan Hawke, Lawrence Fishburne, John Leguizamo, Brian Dennehy, Gabriel Byrne, Ja Rule, Maria Bello

Scenario:        James DeMonaco po originalu Johna Carpentera

Producent/i:   David Linde, James Schamus, Jeffrey Silver, Stephane Sperry, Don Carmody, Pascal Caucheteux

Zemlja:          SAD, Francuska

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

 

Napad na policijsku postaju 13

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.92
24
0.00

Žestoka akcija i kvalitetna glumačka ekipa krase ovu preradu Carpenterova klasika iz 1976. Ethan Hawke i Lawrence Fishburne pokazat će vam kako preživjeti okupaciju.

Silvestrovo u trošnoj policijskoj postaji br. 13 u Clevelandu biti će 'vatrenije' nego ikada. Baš je tog snježnog dana u postaju dopremljen mafijaš Nicholas Zambrano (Lawrence Fishburne). Njegov dolazak privukao je pažnju pojedinaca sa svih strana zakona, a ono što slijedi zadati će policajcu Jakeu Roenicku (Ethan Hawke) mnogo poteškoća.

Najduža noć pada pred policajce i zatvorenike postaje, koji će uskoro braniti svoje živote od nemilosrdne bande odlučne da se domogne Zambrana. Povrh svega, snježna oluja pobrine se da postaja bude izolirana od ostatka svijeta.

Prerada. Da li se i vama čini da je ta riječ danas vezana uz filmove više nego ikada. Pa svaki treći film prerada je nekog klasika. Prije nekoliko goina izašao je 'novi' Psycho, nedavno i 'Noć živih mrtvaca', 'Put oko svijeta u 80 dana', 'Teksaški masakr...'... 'Napad na policijsku postaju br. 13' u originalu je scenarističko-redateljski poduhvat slavnog autora napetosti Johna Carpentera (Noć vještica, U raljama ludila, Vampiri) i jedan od njegovih najboljih filmova.

Još 1976., kada je nastao, film je postao kultni uradak koji se vrsno poigravao elementima akcije, trilera i crnog humora. Sama radnja te, a i nove verzije, oslanja se na klasični vestern Rio Bravo Howarda Hawksa. Scenarist James DeMonaco zadržao je, navodno, dosta od Carpenterovog filma, uspjevši nekim izmjenama (promjenivši čak i neke ključne momente originala) napraviti novi film.

Ipak, večina kritičara predbacuje mu predvidljivost događaja i klišeizirane likove. Vrsna glumačka ekipa (Hawke, Fishburne, Leguizamo, Byrne, Dennehy, Ja Rule) i atraktivna akcija, sve u svemu jamče dobru zabavu. Režija je povjerena Jean-Francois Richetu ('O ljubavi/Da L'Amour') kojemu je to američki debi.