Mangup meka srca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mangup meka srca

Mangup meka srca

The Delicate Delinquent (1957.)

Paramount Pictures / VTI

101' komedija

Režija:           Don McGuire

Uloge: Jerry Lewis, Darren McGavin, Martha Hyer, Robert Ivers, Horace McMahon

Scenario:        Don McGuire

Producent/i:   Jerry Lewis

Linkovi: imdb

Mangup meka srca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

Jerry Lewisa je Sidney Pythiasu, čistač, pripadnik bande maloljetnika za kojeg se zauzeo lokalni policajac nastojeći ga uputiti na pravi put.

Problem delikvencije maloljetnika bila je izrazito aktualna tema u Americi pedesetih godina prošlog stoljeća. Naslovi poput izvrsne drame 'Blackboard Jungle' plašili su zabrinutu američku javnost pa se i Lewis odlučio poigrati sa aktualnom tematikom.

Film počinje sa klasičnim sukobom 'policajci protiv lopova', u ovom slučaju maloljetnih delikvenata. U zbrci koja je nastala nađe se, ni kriv ni dužan, usamljeni smetlar Sydney. Zamjenjen za delikventa, završava u policijskoj postaji gdje se susreće sa policajcem Mikeom Damonom (McGavin).

U ulozi šefa stanice gledamo Horacea McMahona, koji je nastupio u ulozi detektiva u spomenutom 'Blackboard Jungle'. Usprkos protivljenju McMahonijevog lika i socijalne radnice Marthe (Martha Hyer) Sydney je povjeren Damonu koji žarko želi dokazati kako je delikvente poput njega moguće izvesti na pravi put.

Mike daje sve od sebe  nastojeći od Sydneya stvoriti respektabilnog člana društva. Istovremeno Sydeny je fasciniran Mikeovim pozitivnim utjecajem te u Mike pronalazi životni uzor. Prijavljuje se u policijsku akademiju ne bi li krenuo njegovim stopama.

Ovo je prvi Lewisov film bez dugogodišnjeg partnera i prijatelja Dean Marvina čija uloga je povjerena Darrenu McGavinu.