Wimbledon - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wimbledon

Wimbledon

Wimbledon (2004)

United International Pictures / Blitz film i video

98' komedija, drama, romansa

Režija:           Richard Loncraine

Uloge: Kirsten Dunst, Paul Bettany, Sam Neill, Jon Favreau

Scenario:        Adam Brooks, Jennifer Flackett

Producent/i:   Tim Bevan, Lisa Chasin

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Wimbledon

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.34
32
0.00

Universalova romantična komedija radosno poručuje da je svijet ljepši ako je obojen u bijelo, igra visoko i nalazi se na travnatoj podlozi.

Kao što sam naziv eksplicira (ne obožavate li naprosto eksplikacije iz naslova?) glavni lik je Wimbledon, a priča se gradi u odnosu na njega. Radnja tako ide iz lika, odnosno sve što se u filmu dogodi, na bilo koji način se dogodi, stavljeno je u odnos naspram najprestižnijeg teniskog turnira Wimbledona.

Glavne sporedne uloge pripale su Kirsten Dunst za koju nije sigurno iz kojih je razloga prihvatila sudjelovati u projektu, zbog kostima ili atmosfere; i Paulu Bettanyju, što reći, mužu Jennifer Connnelly. Ona je mlada nada problematičnog karaktera, a on ostarjeli igrač na zalazu karijere kojem se pružila još jedna šansa da dokaže svoj talent. Oni se i vole. A kad je Wimbledon glavni lik, onda se glavne scene i snimaju s glavnim likom.

Konkretno to znači da filmska ekipa upadne na turnir, u pauzi se sleti na središnji teren, brzo snimi scene meča, iskoristi i prisutnost uvijek raspoložene publike, ipak ponovi još par puta, zahvali se i ode. Ali, ni to nije sve. U filmu se pojavljuju Pat Cash i John McEnroe, umirovljeni, vrhunski tenisači. Ako ovo nije dovoljno za pogledati film, onda nemojte gledati ni spot Rickyja Martina.

i.č.