Ponovo princeza - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ponovo princeza

Ponovo princeza

The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004)

Buena Vista International / Continental film

115' komedija, obiteljski, romansa

Režija:           Garry Marshall

Uloge: Anne Hathaway, Julie Andrews, Callum Blue, Hector Elizondo, Heather Matarazzo

Scenario:        Meg Cabot, Gina Wendkos

Producent/i:   Whitney Houston, Mario Iscovich, Debra Martin Chase

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Ponovo princeza

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
15
0.00

Još jedna omiljena američka bajka 'hoću biti princeza', točnije rečeno - nastavak iste.

Pošto je prvi nastavak, ekranizacija bestselera Meg Cabot, neočekivano doživio preko sto tisuća milijuna dolara uspjeha, kompanija Disney je očekivanom tržišnom logikom snimila drugo filmsko izdanje adolescentske utopije. Reprizirana je i glumačka postava, donekle ipak i posljedično osvježena, a 'šta je ljudi, vi biste hita' uzdanica Garry Marshall naravski i redateljski prisutna.

Sve u svemu, sasvim jednostavno, Disney publici poručuje, hit i zabava su zajamčeni, svi mladi i lijepi, poneki zločesti lik će se iskupiti poetskom pravdom propalog plana, isto pravdom će ostali ostati i dalje mladi i poželjni, a pedeset tisuća blagonaklonih stanovnika izmišljene, europske države Genovije ushićeno klicati novoj vladarici ilitiga kraljici.

A 21 joj je godina tek i uče je da 'živi od starog pravila il' si bos il' si hadžija'. U tome će joj pomoći i školska kolegica Heather Matarazzo koju skromna princeza Mia dovodi u svoju kraljevinu preko školskih praznika, e ne bi li se zajedno malo zabavile 'na kraljevski'. Dramski zaplet je pak sadržan u izvornom naslovu i pričinjat će Amerikanki mnogo problema — ona se naime ne želi udati planski, već neplanski, gdje planski označava dogovoreno ili zakazano ili kako god, a neplanski samostalno romantično.

Eto, Amerikanci nikako da skuže politiku!

i.č.