Ledeno doba - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ledeno doba

Ledeno doba

Ice Age (2002.)

20th Century Fox / Continental film

81' animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Carlos Saldanha, Chris Wedge

Scenario:        Michael Berg, Michael J. Wilson, Peter Ackerman

Producent/i:   Christopher Meledandri

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ledeno doba

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.64
99
0.00

Prije dvadeset tisuća godina, u zoru ledenog doba, tri potpuno nespojiva bića se igrom sudbine susreću... 

Sid, brbljavi komični tipavac, Manfred, ćudljivi čupavi mamut, i Diego, zločesti tigar šiljastih zubiju nerado se udržuju kako bi pomogli vratiti ljudsko dijete njegovom ocu. Vrijeme je to velikih migracija životinja koje su mahom krenule prema jugu sa izuzetkom Manfreda koji se isprva zaputio baš u suprotnom smijeru.

Prije nego što njihovo nevjerojatno putovanje dođe kraju, ovaj neobičan trio suočit će se sa uzavrelom lavom, izbjeći nesigurne ledene tunele i upoznati predpovijesnu vjevericu-štakora zvanu Scrat koja svim silama pokušava zakopati svoj obožavani žir.

Nakon što su svi veliki igrači već zauzeli svoje mjesto u svijetu relativno novog vala kompjuterski animiranih CGI filmova, bilo je vrijeme i da se Fox uključi. Nakon 'Anastasije' 1997. i tehnički superiornog, ali scenaristički slabog SF-a 'Titan A.E.' možemo zaključiti da je treća zaista sreća. Kemija između glavnih likova je tu usprkos ne odveć razrađenom scenariju, a ni humora ne nedostaje.

Na domaćem se tržištu 'Ledeno doba' pojavilo prije nekoliko godina. Sada je pred nama tzv. Totalno cool izdanje što će razveseliti klince koji će na drugom disku naći pregršt interaktivnih igrica i ostalih zabavnih sadržaja.